TV K3

android aplikacija

instaliraj

Slikari iz svih krajeva svijeta u Trebinju

Slikari iz svih krajeva svijeta u Trebinju

U Muzeju Hercegovine sinoć je počela treća Međunarodna likovna kolonija “Kolo”, u organizaciji trebinjskog Muzeja i Udruženja likovnih umjetnika“Milorad Ćorović”, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Muzej Hercegovine do 17. juna je mjesto kreativnog susreta 24 likovna umjetnika iz dvanaest zemalja, među kojima su i slikari iz Južne Koreje, Rusije, Njemačke, Norveške, Turske, Albanije i drugih zemalja,  a svake večeri biće organizovan raznovrstan prateći program od likovnih izložbi, promocije knjiga, koncerata do radionice za djecu sa posebnim potrebama.

Kolonija će imati humanitarni karakter, pošto će u četvrtak biti organizovano humanitarno veče kada će će svaki umjetnik priložiti jedno djelo nastalo na koloniji, a prihod je namijenjen za kupovinu automobila Udruženju porodica sa problemom steriliteta “Bebe”.

Selektor kolonije trebinjski likovni umjetnik DraženMilić je podsjetio da je “Kolo”nastalo na veliki jubilej, 60. godišnjicu gradskog KUD “Alat”, a da je njegovo treće izdanje po broju učesnika iz emalja iz kojih dolaze, kao i raznolikim pratećim sadržajima,podiglo kvalitet manifestacije na najviši nivo.

U ime pokrovitelja koloniju otvori predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak.

Treća međunarodna likovna kolonija “Kolo” počela je izložbom slika “Reakcija na praziniu” autora Miomira Miša Vemića, umjetnika iz Nikšića.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.