Slavni glumac napunio 90 godina: Kaže da vjeruje u sudbinu i Boga, a kune se u ove dvije stvari

March 15, 2023, 3:13 pm
Majkl Kejn je rođen 14. marta 1933. godine u radničkoj četvrti Londona. Nikad nije zaboravio da je odrastao u skromnoj radničkoj porodici, zovu ga najvećim džentlemenom u Holivudu, o svojoj ženi ima samo riječi hvale.

Britanski glumac, ser Majkl Kejn u utorak je proslavio svoj 90. rođendan, a u bogatoj karijeri pojavio se u više od 165 filmova različitih žanrova.

Iako su mu mnogi govorili da nema talenta da postane vrhunski glumca, dvostruki oskarovac je uz svoj prepoznatljivi naglasak uspio da postane jedna od najpopularnijih filmskih zvijezda svoje generacije.

Iako danas uživa u bogatstvu, nikada nije zaboravio da je odrastao u skromnoj radničkoj porodici, šta više, to često s ponosom ističe. Kaže da ga je porijeklo uvijek motivisalo da se dokaže posebno onima koji nikada nisu vjerovali u njega. Često se prisjeća kako je sa svojim prijateljem, pokojnim Šonom Konerijem, stajao u redu u zavodu za zapošljavanje i tvrdi da svi oni koji su se susreli s finansijskim poteškoćama shvataju i cijene vrijednost novca.

U pozorišnu i filmsku industriju ušao je zahvaljujući oglasu u kojem su tražili scenske radnikeKaže da vjeruje u sudbinu i u Boga. Svoj život doživljava kao božji dar i zahvalan je za svaki novi dan. Tajna njegove vitalnosti je, kako sam kaže, u redovnom održavanju bašte u Suriju gdje živi sa svojom suprugom Šakirom, koji se prostire na 30.000 kvadratnih metara.

Takođe ima strogi režim svakodnevnog uzimanja 10 čudotvornih tableta i “Apple Watch ” koji ga upozorava da treba da napravi pauzu i da se odmori.

Nedavno je prodao 200 godina staru kuću i na aukciji ponudio svoju kolekciju satova Polex i nekoliko Šagalovih slika. Danas živi na relaciji Majami, gdje posjeduje kuću i Londona, u stanu koji gleda na Temzu.

U domovini se Majkl, kojeg je pokojna britanska kraljica Elizabeta II proglasila vitezom, smatra kultnom osobom.

U filmovima je bio jednako uspješan u ulogama šarmantnog zavodnika i gangstera. Majstor je emocija i bez obzira na to da li je riječ o blokbasteru, komediji, psihološkom trileru ili niskobudžetnom filmu.

Suprugu Šakiru upoznao je za vrijeme snimanja jedne tv reklame i u nju se zaljubio na prvi pogled. U braku su već 52 godine, a on joj pripisuje zasluge što ga je spasila od loše navike svakodnevnog konzumiranja ogromnih količina alkohola. Zlatnu statuu osvojio je dva puta, oba puta za najbolju sporednu ulogu, 1987. za ulogu u filmu “Hana i njene sestre” i 2000. godine za ulogu u filmu “Život nema pravila”.

Uprkos poznim godinama ne prestaje da radi i već je poznat njegov slijedeći filmski projekat. U trećem delu trilera “Majstori iluzije” ponovo se vraća pred filmske kamere u ulozi negativca, prenosi stil.kurir

Glassrpske.com (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *