Skupštinski kolegijum Banjaluke zakazao sjednicu za 30 novembar: Sa dnevnog reda skinute 24 tačke (FOTO/VIDEO)

November 20, 2023, 2:19 pm

Naredna sjednica Skupštine Grada Banjaluka zakazana je za 30 novembar, odlučeno je tokom nastavka sjednice Skupštinskog Kolegijuma. Sa predloženog dnevnog reda Kolegij je skinuo 24 tačke za koje gradonačelnik kaže da su od krucijalnog značaja.

Tokom nastavka sjednice Skupštinskog kolegija sa predloženog dnevnog reda, koji bi se trebao naći pred odbornicima 30 novembra kada je zakazano zasjedanje Gradskog Parlamenta, skinute 24 tačke,  one koje se odnose na izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda na Crkvenoj,o povjeravanju obavljanja komunalne delatnosti od  javnog interesa Zavodu za izgradnju Banja Luka, kao i prijedlog o kratkoročnom zaduženju.

Gradonačelnik kaže da je dobronamjerna incijativa Gradske administracije vezanih ruku zbog političke igre skupštinske većine. Odbijeni su kolektori, izgradnja gradskog parka, neradna nedjelja i put ka Debeljacima za koji su uskratili mogućnosti isplate sredstava za ustupljeno zemljište, istakao je Stanivuković.

„Isto tako pitanje rješavanja ZIBL-a, 6 ili 7 put odbijeno. Neradna nedjelja 12 put odbijena, doćemo na jubilej od 15 puta predloženih. Nemaju razlog zašto to nisu ali nisu prihvatili. Jednostavno ogromni politički manijaci i štetočine, to je stvarno SNSD, doktor i ta ekipa okupljena. Prema našim procjenama u ovih posljednjih par godina, SNSD je ovdje u Banjaluci, budžet Bl oštetio za 60 miliona prihoda koji smo mogli imati u dvije godine a nismo zbog njih“ rekao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine Grada, Ljubo Ninković iznio je odluke o terminu nove sjednice i informaciju da se vodila rasprava o 53 tačke i 24 tačke nisu izglasane.

„Od tih 24 tačke čini mi se da je 20 tačaka koje konstantno šalju kako bi samo imali razlog da dođu ovdje pred kamere i jauču kako oni nešto nisu dobili podršku, kako oni predlažu, kako su to super stvari za građane. Zamislite kako samo SNSD skida ne želi da vodi računa o građanima i tako dalje. Puna im usta kako brinu o građanima, a neće da kažu da, zbog lošeg poslovanja su dostavili tačku o kreditnom zaduženju Grada Bl za 6 miliona, kaže Ninković.

Odbornik u Skupštini Grada, Saša Lazić ističe da nije navedena bitna argumentacija za izbacivanje, kako kaže, ključnih tačaka za napredak Banjaluke i njenih građana koji su kolateralna šteta u političkim nadmetanjima.

Iz Grada napominju da će se odluka o Nacrtu budžeta za 2024 naći  pred odbornicima zadnjeg dana novembra, kada je zakazana sjednica sa početkom  u 09.00 časova.

TV K3

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *