Skupština grada usvojila odluku da se proda stara zgrade Gradske uprave Doboj (VIDEO)

May 25, 2023, 6:32 pm

Na 19. redovnoj sjednici skupštine grada Doboja usvojena je odluka o prodaji stare zgrade Gradske uprave. Vještačenjem je vrijednost objekta sa zemljištem procijenjena na više od dva miliona KM, a prodaja će biti obavljena licitacijom. Nova zgrada Administrativne službe biće građena na drugoj lokaciji.

Stari objekat Administrativne službe grada Doboja će biti prodan putem licitacije. Vještak građevinske struke procijenio je tržišnu vrijednost zgrade I zemljišta sa infrastrukturom na 2.011.840KM. Zub vremena i poplave, ostavili su traga na tom objeku starom skoro sedam decenija. Vidljivo je to od podruma do posljednjeg sprata. Zbog neadekvatnih uslova za rad prije više od godinu dana izmještena je Gradska uprava iz te zgrade. U međuvremenu grad je kupio objekat gdje su smješteni Pavlović banka I univerzitet u centru grada. Upravo tu će biti smještena Gradska uprava.

Ali nije se odustalo ni od izgradnje nove zgrade administrativne službe , poručio je prvi čovjek grada Doboja. Navodno će se novi objekat gradske administracije gdje će biti smještene I sve republičke institucije graditi u blizini nove crkve.

Dva su odbornika glasala samo protiv, odbornici PDP I SP. U PDP-u pitaju koju će korist imati građani.

Na ovom skupštinskom zasjedanju većina je glasazala za odluku o kratkoročnom kreditnom zaduženju u iznosu od 1.900.000 KM. Poznato je I ko su dobitnici ovogodišnjih nagrada I priznanja povodom 28. juna dana grada Doboja. Najveće gradsko priznanje plaketu dobijaju ministar finansija RS Zora Vidović I direktor UKC Srpske Vlado Đajić. Ambleme dobijaju Služba za laboratorijsku dijagnostiku DZ Doboj I Udruženje žena “Slavuj” iz Kotorskog, a novčane nagrade u iznosu od po tri hiljade KM pripale su HKD “Napredak” i profesorki srpskog jezika Miri Stanišev.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *