Skoplje: Ocu ubijene djevojčice pritvor do 48 sati

December 4, 2023, 9:56 pm

– Кrivični sud Sjeverne Makedonije odredio je zadržavanje do 48 časova ocu ubijene četrnaestogodišnje djevojčice iz Skoplja kako ne bi pobjegao ili ometao istragu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ raspisalo je međunarodnu potjernicu za prvoosumnjičenim za ubistvo djevojčice i muškarca iz Velesa.

Otac ubijene djevojčice čiji su inicijali A.G. priveden je večeras u Кrivični sud nakon što je ranije danas saslušan u Tužilaštvu, gdje je negirao krivicu.

MUP Sjeverne Makedonije saopštio je da je raspisana međunarodna poternica za LJ.P, koji je prvoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnje djevojčice iz Skoplja i 74-godišnjeg muškarca iz Velesa, prenosi RTS.

On je trenutno u bjekstvu i nije dostupan makedonskim vlastima.

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je ranije danas da je LJ.P. pobjegao u Beograd, pa u Bugarsku i da je motiv za otmicu djevojčice koristoljublje s ciljem iznude novca od majke.

Četrnaestogodišnja djevojčica nestala je prošlog ponedjeljka na putu od kuće do škole. Njano tijelo pronađeno je juče zakopano u okolini Skoplja.

Djevojčica je oteta i odvedena u atar sela Brazda, gdje je ubijena samo dva sata nakon otmice. Prema riječima nadležnih, ubijena je na brutalan način tako što je vezana i u nju je pucano iz pištolja, a potom je zakopana.

Кada je riječ o ubistvu 76-godišnjeg muškarca iz Velesa, Tužilaštvo tvrdi da je on “kolateralna žrtva”.

(Srna) Foto: Screenshot

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *