TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šešić: Klub poslanika SDS traži odgovore za afere u “Šumama Srpske” (VIDEO)

Šešić: Klub poslanika SDS traži odgovore za afere u “Šumama Srpske” (VIDEO)

Već godinama Srpska demokratska stranka upozorava da Prointer pravi monopol u sektoru informacionih tehnologija u Republici Srpskoj i da je napravljena svjesno kako bi kroz javne nabavke i tendere izvukla dodatna sredstva iz budžeta Republike Srpske. Poslednji tender za nabavku informacionih tehnologija u Šumama Srpske to pokazuje – kazao je Davor Šešić, narodni poslanik SDS u NSRS na danas održanoj pres konferenciji u Banja Luci.

„Kada su Šume Srpske 2018. godine raspisale  tender za nabavku informacionih tehnologija u vrijednosti od 5,5, miliona KM, jedina firma koja se javila je Prointer koja je ponudila da se posao uradi za nepunih 16 miliona KM. To je očito rukovodstvu Šuma Srpske bio jasan signal da moraju da povećaju cijenu tendera za nabavku te informacione tehnologije u vrijednosti od 17 miliona KM“ – istakao je poslanik SDS-a.

Šešić je postavio pitanje ako Šume Srpske imaju toliko viška novca zašto se ne povaćaju plate radnika, zašto radnici svih profila napuštaju Šume Srpske i da li su se za taj novac mogla kupiti adekvatnija oprema za radnike ovog preduzeća.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.