Selak: Ustav Srpske je temelj koji je izgradio njenu prošlost i budućnost

February 28, 2024, 9:53 am

Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak izjavio je povodom 32. godišnjice Ustava Republike Srpske da je srpski narod usvajanjem Ustava postavio temelj državnosti u koji je utkana naša prošlost i kojim je određena naša budućnost.

Republika Srpska je na dobrom putu, zna kuda ide i gdje želi da stigne. Srpska ide putem stabilnog, demokratskog razvoja i želi da bude dio Evropske porodice, zajedno sa Srbijom. Taj put trasiran je na današnji dan prije 32 godine. Usvajanjem prvog Ustava postavljen je temelj u koji smo utkali našu prošlost i opredijelili našu budućnost – izjavio je lider SPS.

Dodao je Selak da je od krucijalne važnosti naglašavati da je Ustav Republike Srpske stariji od Dejtona i da je Republika Srpska starija od dejtonske BiH.

– Naš prvi Ustav ogledalo je naše civilizacijske utemeljenosti. Dani koje obilježava Republika Srpska su dani velikih odluka u mirnodopskim uslovima, dani Skupština i Ustava, a ne dani ubijanja svatova – rekao je Selak povodom godišnjice Ustava Srpske.

Na kraju, Selak je svim građanima Srpske čestitao 32. godišnjicu Ustava, naglašavajući da 28. februar 1992. godine predstavlja tačku u kojoj se spajaju naša istorijska vječnost i slavna budućnost.

Srpskainfo.com (Foto: arhiva)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *