Savo Milošević: Rezultat izostao uprkos dobroj igri

November 20, 2023, 8:38 am

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević bio je vidno zadovoljniji sinoćnjom utakmicom nego prije nekoliko dana u gostima sa Luksemburgom.

Uprkos porazu od Slovačke u posljednjem kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo Milošević smatra da su „zmajevi“ pokazali da imaju kvalitet.

„Žao mi je momaka, jer je rezultat na kraju utakmice izostao u odnosu na ono što smo prikazali, ali je osjećaj definitivno drugačiji nego prije nekoliko dana uprkos porazu. Zadovoljan sam onim što smo prikazali. Taktički je svaki pojedinac ispoštovao ono što smo se dogovorili od prvog do posljednjeg minuta, pa čak i više od toga. Sa igračem manje uložili su dodatni napor“, rekao je Milošević i dodao:

„Bašić je na debiju trčao 90 minuta u visokom ritmu protiv ozbiljnog protivnika, tako da smo dobili još jednog igrača za buduće utakmice. Bilo je još pozitivnih stvari i još neki igrači su me prijatno iznenadili. Sada imam jasnu sliku o timu na koji računam za baraž utakmice. Teren je jedino mjerilo. Igrali smo bez velikog broj igrača, ali se to većim dijelom susreta nije osjetilo. Ono što je veoma važno je da su ovi momci vidjeli da mogu. I kada smo ostalo na terenu sa 10 igrača, vidjela se ta njihova želja i vjera u vlastite mogućnosti„.

Izvor: Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *