TV K3

android aplikacija

instaliraj

Savjet Rusima da ne napuštaju Rusiju

Savjet Rusima da ne napuštaju Rusiju

Šef ruske agencije za kontrolu zdravlja potrošača Ana Popova pozvala je danas Ruse da se uzdrže od putovanja u inostranstvo i da ne putuju bez prijeke potrebe zbog sve bržeg povećanja broja zaraženih virusom korona.

Popova je rekla da Rusi ne treba da putuju, jer će tako izbjeći moguću infekciju.

“Ako želite da se zaštitite prvo redukujte putovanja u inostranstvo. Sada zaista ne vrijedi napuštati Rusiju”, dodala je Popova.

Uprkos činjenici da Rusija dijeli jednu od najdužih granica na svijetu sa Kinom, u kojoj se virus korona pojavio prošle godine, Ruska Federacija zabilježila je relativno mali broj slučajeva zaraze na svojoj teritoriji.

Rusija je stavila u karantin stotine lica kako bi spriječila širenje zaraze, a vlasti u Moskvi sprovele su više akcija protiv mogućih nosilaca virusa. Zbog provođenja karantinskih mjera koristi se tehnologija facijalnog prepoznavanja.

Troje ruskih državljana nalazi se na liječenju u Rusiji nakon što su se zarazili na kruzeru u Japanu, rekli su zvaničnici.

Zamjenik gradonačelnika Moskve rekao je juče da će Rusija protjerati 88 stranih državljana zbog kršenja propisa karantina koji su uvedeni kao mjera predostrožnosti protiv širenja virusa.

(Srna – Foto: Ilustracija)

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.