TV K3

android aplikacija

instaliraj

Savčić i Organizacija starješina VRS reagovali na Mektića, on odgovorio (VIDEO)

Savčić i Organizacija starješina VRS reagovali na Mektića, on odgovorio (VIDEO)

Nakon što je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, Milomir Savčić, izjavio da ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić nema pravo da govori o borcima, boračkoj kategoriji i o borbi, ministar bezbjednosti mu je odgovorio da se vidi da sluša “botove iz SNSD”. Oglasila se i organizacija starješina VRS koja je osudila poteze i Mektića i BORS-a.

Ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić, je nedavno pocijepao svoju boračku knjižicu uz poruku da ne želi da bude dio ovakve boračke organizacije, što je predsjednik BORS-a Milomir Savčić ocijenio kao “nenormalno ponašanje jednog čovjeka”, dok nezadovoljstvo i cijepanje vojnih knjižica od strane nevesinjskih komadanata nezadovoljnih zbog odlikovanja Iliji Tamindžiji povodom mitrovdanskih bitaka i dana opštine Nevesinje, i izostanka reakcije BORS-a, nije komentarisao. Savčić je izjavio i da Mektić nema pravo da govori o borcima, boračkoj kategoriji i o borbi, naglasivši da ne vjeruje da je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu proveo više od 50 dana u aktivnim borbenim dejstvima.

“To je posljednji čovjek koji može da govori o moralu. Ako se govori o moralnoj odgovornosti onda je on trebalo davno da podnese ostavku na sve što je do sada radio u životu”, istakao je Savčić.

“Pusti ti tu priču Savčiću, to je sve lako provjerljivo. Vidi se da slušaš ove botove iz SNSD-a. Reci ti nama zašto samo hodaš po parastosima, a borci ti gladni?” – upitao je ministar Mektić sa svog Tviter profila.

Savčiću se u osudi Mektića i njegovog poziva borcima Vojske Republike Srpske da pristupe kolektivnom cijepanju boračkih knjižica, pridružila i Organizacija starješina Vojske Republike Srpske

“Sraman to je poziv čovjeka koji se predstavlja borcem iako se zna da je on i slični njemu, koji se proglašavaju stvaraocima Republike Srpske, samo periferno dodirnuli rat i ratna stradanja. Ovakav njegov  poziv suprotan je očuvanju jedinstva patriotskih snaga, i predstavlja dodvoravanje nekim centrima moći kojima smeta Republike Srpska”, navodi se u saopštenju ove organizacije.

Organizacija starješina VRS tu ne staje pa se obrušila i na samu boračku organizaciju navodeći kako borci zaslužuju posebnu brigu a da to sada nije slučaj.

“Sa postojećim rukovodstvom Boračke organizacije se to ne može jer su oni rukovodeće položaje pretvorili u zanimanje i decenijama su nezamjenjivi a  u mnogim opštinama su organizacije privatizovali. Nekima u tim rukovodstvima je i borački staž sumnjiv jer su bili dezerteri i danas stečene pozicije čuvaju po svaku cijenu”, ističe se u saopštenju organizacije starješina VRS.

Mektić je sa druge strane ranije izjavio je da bi “čelnici BORS-a Milomir Savčić i Goran Rogić kao i ostali slični njima, ako imaju još imalo moralne i ljudske odgovornosti, trebalo da odmah podnesu neopozive ostavke”.

Izvor: srpskainfo/BN/RTRS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.