Saša Đorđević: Bogdan mnogo očekuje od sebe

August 18, 2014, 8:43 am

“Ovo je bilo daleko od prijateljske i pripremne utakmice. Očigledna je bila želja kod obe ekipe. Rekli smo da očekujemo tvrdu utakmicu, dobro je što je došla. Bilo je i nervoze na terenu, očekuju nas ovakve utakmice na Svetsko prvenstvu. Možda je bilo i bolje što smo igrali u egalu. Nismo mogli da prelomimo kao sa Argentinom“.

“Jedva čekamo da se vratimo u Vršac kako bismo imali svoj mir. Nismo odradili neke stvari, mogu da budem zadovoljan odbranom. Što se tiče našeg plana, putujemo za Vršac , a na kraju utakmica u Pioniru protiv Novog Zelanda. Poslednja nedelja priprema će se ogledati u jednom treningu u vreme prve utakmice kako bismo se što bolje pripremili. Moramo da ubacimo još nekoliko detalja“, rekao je Đorđević i dodao da će Krstić i Teodosić biti u timu za meč sa Novim Zelandom.

Selektor je potom rezimirao dosadašnji tok priprema.

“Išli smo progresivno. Izgubili smo nešto u brzini u napadu i protoku lopte. Odbrambeno, iz u utakmice u utakmicu nam je sve bolja. Na pravi način rešavamo utakmice. U Italiji smo bili u drugom sastavu, tu je bio Teodosić. Imali smo dobru proveru protiv BiH, posle Kanada sa NBA igračima, a Italija je bila u odličnoj formi. To nam je bila najslabija utakmica. Turnir u Pou, pokazali smo spremnost da igrao na pobedu. Čak i prva utakmica protiv Grčke koja je bila loša. To je ono čemu težimo. To je pozitivna stvar“.

Đorđević se potom osvrnuo i na igru Bogdana Bogdanovića.

“Najveći problem kod Bogdana jeste što on previše očekuje. Možemo da se zadovoljamo i malim stvarima. Ne mora da teži uvek najboljoj utakmici u karijeri. Spustimo lične zahteve, neka igra instinktom i neka manje razmislja. Biće u redu“, zaključio je Đorđević.

 

(B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *