TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šarović: Vjerujem da ćemo doći do zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice

Šarović: Vjerujem da ćemo doći do zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da stranka na čijem je čelu “ne bježi” od zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice.

Šarović je izjavio novinarima u Istočnom Sarajevu da, s obzirom na značaj i simboliku koju nosi Srebrenica, vjeruje da će političke stranke iz Republike Srpske doći do zajedničkog rješenja.

On smatra da treba predložiti najboljeg kandidata koji, kako kaže, možda može da okupi najviše političkih subjekata.

– Bez obzira na sučeljavanja, tenzije i politička nadmudrivanja, vjerujem da ćemo imati dva ključna kandidata – jednog koje će dati stranke iz Republike Srpske, a jednog stranke sa sjedištem u Federaciji BiH – rekao je Šarović.

Na pitanje koliko je bitno da u Srebrenici kandidat bude osoba koja će stabilizovati odnose, bez obzira iz kog naroda dolazi, s obzirom na činjenicu da je riječ o “osjetljivoj sredini”, Šarović je rekao da bi to trebalo da se desi u svakom mjestu, a u Srebrenici posebno.

– Ne treba da živimo u prošlosti. Ukoliko se bude živjelo samo u prošlosti, tenzija će uvijek biti, a ukoliko se bude razgovaralo o projektima, investicijama i razvoju, onda će atmosfera biti relaksirana kako bi ljudi koji tamo žive bili srećni – dodao je Šarović.

On je najavio da će SDS imati zajedničke kandidate i u nekim drugim lokalnim zajednicama sa jednim, dva ili više partnera, sa onima sa kojima je SDS zajedno u više izbornih ciklusa poput PDP-a, ali i sa drugim političkim opcijama.

Šarović je kazao da se to može desiti i u Novom Gradu, Prijedoru, Rudom a možda i u nekim lokalnim sredinama u Hercegovini.

Izvor: Srna

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.