TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sarajevo: Švedska princeza Viktorija boravila na Trebeviću (VIDEO)

Sarajevo: Švedska princeza Viktorija boravila na Trebeviću (VIDEO)

Gradonačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Sarajeva Abdulah Skaka boravili su danas sa švedskom delegacijom, koju su predvodili princeza Viktorija i princ Danijel, na planini Trebević. Prisustvovali su i radionici koju je organizovao Centar za promociju civilnog društva sa srednjoškolcima iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva .U čast švedske delaegacije održana je i prezentacija Grupe za uklanjanje mina i šveđanina Jonasa Zakrisona koji rukovodi projektom obuke pasa specijalizovanih za otkrivanje mina.

Švedska princeza Viktorija i princ Danijel u okviru posjete BiH danas su uživali u u prirodnim ljepotama Trebevića . U društvu dva gradonačelnika obišli su sarajevsku žičaru , Vidikovac i bob-stazu, napravljenu za potrebe Olimpijade održane u Sarajevu 1984. godine, koja već dugo nije u funkciji i grad razmišlja o njenoj obnovi.

Nakon prezentacije Grupe za uklanjanje mina i Šveđanina Jonasa Zakrisona koji rukovodi projektom obuke pasa specijalizovanih za otkrivanje mina, gradonačelnik Vuković je zahvalio vladi Švedske koja u kontinuitetu izdvaja novac za deminiranje sumnjivih površina u BiH i donatorima iz SAD koji su putem Centra za uklanjanje mina u BiH izdvojili novac koji će u ovoj i narednoj godini biti uložen u deminiranje opština Istočni Stari Grad i Istočna Ilidža.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.