TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sarajevo: Savjet ministara nije razmatrao imenovanje direktora SIPA (VIDEO)

Sarajevo: Savjet ministara nije razmatrao imenovanje direktora SIPA (VIDEO)

Savjet ministara na današnjoj sjednici nije razmatrao imenovanje Darka Ćuluma za direktora Agencije za istrage i zaštitu ,ali je dogovoreno da u narednih 15 dana budu izvršene konsultacije u okviru Savjeta, rekao je ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić. Ministri su usvojili i Strategiju suprotstavljanja trgovini ljudima u BiH 2020-2023. godine, a upoznati su i o pojedinačnim informacijama Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH za period od aprila do oktobra prošle godine.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković nije tražilada se sa dnevnog reda današnje sjednice skine imenovanje Draka Ćuluma za direktora SIPE , već je to zajednički zahtjev svih bošnjačkih ministara istakao JE Radončić na press konferenciojei nakon sjednice.

“U proceduri je Ćulum, kao i neka druga imena. O tome će biti raspravljano kada se steknu politički uslovi”, rekao je Radončić.

Dušanka Majkić iz SNSD-a smatra da su imenovanje direktora SIPA i OBA dvije različite stvari.

Direktor policije RS Darko Ćulum ističe da je njega na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) predložio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić te da su nakon toga uslijedile različite priče, među kojima i “ciljane diskreditacije”.

Savjet ministara usvojio je na današnjoj sjednici u Sarajevu Strategiju suprotstavljanja trgovini ljudima u BiH 2020-2023. godine, čime vlasti u BiH definišu svoje politike suprotstavljanja trgovini ljudima u naredne četiri godine, usklađene sa preporukama Evropske komisije. Ministri su upoznat o stanju u oblasti migracija u BiH i kao prioritete istakli jjačanje Granične policije BiH i intenziviranje borbe protiv krijumčarenja migrantima, uz podršku lokalnim zajednicama u kojim su uspostavljeni privremeni prihvatni centri.

(TV K3) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.