TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sarajevo: Šarović i ministri poljoprivrede RS i FBiH (VIDEO)

Sarajevo: Šarović i ministri poljoprivrede RS i FBiH (VIDEO)

O zaštiti domaće proizvodnje i preventivnom djelovanju i sprečavanju bolesti listerije koja se pojavila u nekim zemljama EU ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BIH u tehničkom mandatu Mirko Šarović razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i FBiH Borisom Pašalićem i Šemsudinom Dedićem.

Šarović je istakao da je razgovarano i o ubrzanju izvoza mesa u Tursku, te da su konstatovali da pripreme koje radi Tusrka idu sporo.

BiH uvozi velike količine junećeg i goveđeg mesa i potrebno je da se inspekcije Srpske i FBiH, te Kancelarija za veterinarstvo BiH uključe kako bi se stanovništvo zaštitilo od bolesti listerije koja se pojavila u nekim zemljama EU, rekao je ministar.

Šarović je istakao da je danas razgovarano i o ubrzanju izvoza mesa u Tursku, te da su konstatovali da pripreme koje radi Tusrka idu sporo.

Pašalić je ocijenio da je na sastanku postignut visok stepen saglasnosti, ističući da BiH uvozi velike količine mesa iz zemalja u kojima se pojavila listerija.

Na sastanku je razgovarano i o korištenju pretpristupnih sredstava EU, te popisu stočnog fonda neophodnog za dobijanje dozvole za izvoz mesa u EU.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.