TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sarajevo: Donacija Češke Graničnoj policiji BiH (VIDEO)

Sarajevo: Donacija Češke Graničnoj policiji BiH  (VIDEO)

Granična policija BiH danas je od Češke Republike dobila savremenu opremu za nadzor granice u vrijednosti od milion evra.

Primopredaji koja je danas obavljena u sjedištu Granične policije BiH u Sarajevu prisustvovali su ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić,njegova ekselencija ambasador Češke u BiH Jakub Skalnik i direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Češka Republika donirala je Ministarstvu bezbjednosti i Graničnoj policiji BiH vrijednu opremu koja će pomoći u efikasnijoj borbi protiv ilegalnich migracija .Riječ je o savremenoj opremi koja će olakšati rad graničnim policajcima u otkrivanju i sprečavanju ulazaka ilegalnih migranata u BiH istakao je ministar Mektič i zahvalio Češkoj Vladi na ovoj donaciji.

Samo značajnim ulaganjem u infrastrukturu i specijalističku opremu Granična policija BiH može iću u korak sa Evropskom unijom.

BiH prijeti novi priliv migranata sa Istočne granice ali i ukoliko Turska otvori svoje granice za migrante koji borave na njenoj terirorijii što bi izazvalo kolaps u cijeloj Evropi.

Po postojećem pravilniku ove policijske agencije koja je formirana prije 19,5 godina Graničkoj policiji nedostaje 375 ljudi za obavljanje redovnih obaveza i zadataka .U vrijeme kada se suočavamo sa migrantskom krizom, Galić ističe da je zakazala država BiH .

U okviru saradnje SR NJemačke i Granične policije BiH, danas je u sjedištu ove agencije upriličena je i primopredaja donacije opreme u vrijednosti 150. 000 KM, kojoj je, osim rukovodstva Granične policije BiH, prisustvovala i novoimenovani njemački ambasador u BiH Margret Ueber.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.