Šamac: Potpisani ugovori sa organizacijama civilnog društva za sufinasiranje aktivizma Organizacija civilnog društva (VIDEO)

May 29, 2024, 5:02 pm

U opštini Šamac su potpisani ugovori o sufinasiranju aktivizma organizacija civilnog društva. Ugovore je potpisalo dvanaest Organizacija i Udruženja.

Opština Šamac raspisala je Javni poziv za sufionasiranje rada organizacija civilnog društva u 2024.godinu, zahvaljujući čemu će se organizovati rauzne kulturno-zabavne manifestacije.  Nakon Javnog poziva dodela novčanih sredstva  odobrena je za dvanaest organizacija civilnog društva, među kojima su Udruženje žena “Ivanin zlatni vez”, Plesni klub “Princes” KUD “Šamac”,“Posavina” Crkvina i “Novo Selo 2”, Srpsko prosvetno kulturno društvo “Prosvjeta” Obudovac, Klub istoričara “Posavina”, Kolo srpskih sestara “Kosovke devojke”, Pjevačko društvo “Heruvimi”, Klub navijača “Crvena Zvezda” Šamac, MK “Viking” i Lovačko Udruženje “Fazan”.

„Mi ove godine imamo  četvrte susrete veterana u Šamcu, imamo veliki broj gostiju. Prijave su i dalje u toku.15.6. pravimo smotru. S time vas pozivamo da dođete u što većem broju. Finansijska sredstva usmjeravamo na samu smotru i na organizaciju i pripremu i dolazak gostiju“ kaže Ivana Bendarević iz Udruženja žena “Ivanin zlatni vez” Šamac

Ove godine za sufinasiranje aktivizma organizacija civilnog društva opština Šamac izdvojila je iznos od  30.000 KM. U zavisnosti od potreba Organizacijama su odobreni pojedinačni iznosi od 1000-5000KM.

„Mi spadamo u red opština koje su bogate i brojem a i kvalitetom organizovanja Organizacija iz civilnog udruženja i svakako smo se trudili da finansiramo projekte iz različitih oblasti društvenog života, svih onih koji su bitni za promociju naše opštine“ rekao je Simo Varadinović, predsjednik SO Šamac

Prva manifestacija koja će u Šamcu biti održane uz finansijsku podršku opštine Šamac, a u organizaciji potpisnika ugovora održaće se početkom juna mjeseca, nakon čega slijedi  realizacijia i ostalih manifestacija, kako tokom junu, tako i tokom narednih mjeseci.

TV K3 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *