TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šah: Rakićevoj Osmomartovski turnir

Ženski intermajstor Marija Rakić pobednica je 47. međunarodnog Osmomartovskog turnira za šahistkinje koji je završen u Beogradu.

Šah: Rakićevoj Osmomartovski turnir

Peprezentativka Srbije osvojila je 6,5 poena iz devet partija koliko ima i drugoplasirana, ženski velemajstor Irina Čoluškina, ali i slabije dodatne kriterijume.

U partijama poslednjeg kola, dosadašnja četvorostruka pobednica Čoluškina je lako savladala ženskog intermajstora Nadeždu Karmunovu iz Rusije, dok je Rakićevoj trebalo 79 poteza da, takođe crnim figurama, žrtvujući topa u pešačkoj završnici raznobojnih lovaca, slomi otpor intermajstora Svetlane Petrenko iz Moldavije.

Plasman od trećeg do šestog mesta, sa po 4,5 osvojena poena, podelile su domaća šahistkinja Mila Žarković, Melinda Goczo iz Mađarske i Ana Benderać iz Srbije. Po četiri poena imaju Petrenko i Adela Velikić iz Srbije, Karmunova je osvojila 3,5, a Teodora Injac iz Srbije 2,5 poena.

Igrano je devet kola po Bergerovom sistemu, svaka sa svakom, a nagradni fond od 130.000 dinara obezbedio je Šahovski savez Beograda (ŠSB).

Pobednici Mariji Rakić (2.336), koja je bila prvi favorit turnira po trenutnom rejtingu na rang listi FIDE, pripalo je 50.000 dinara.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.