Šah iz bloka: 18. “GAMBIT Banjaluka Grand Prix” – humanitarni šahovski turnir biće održan 20. maja

May 20, 2023, 7:18 am

Šahovski klub “GAMBIT” Banjaluka u subotu 20. maja nastavlja s organizacijom “GAMBIT Banjaluka Grand Prix” serije šahovskih turnira za djecu, u mini seriji od 6 turnira za 2023. godinu. 18. “GAMBIT Banjaluka Grand Prix” ima poseban značaj za naš klub jer će kompletan iznos prikupljene kotizacije ići kao mali doprinos za izgradnju kuće 8-člane porodice Gašić iz Banjaluke.

Na ovaj način želimo podržati akciju koju je pokrenula humanitarna organizacija “Srbi za srbe” uz prepoznatljiv motiv “Šah iz bloka”. Početak takmičenja je u 10h a zbog ograničenih kapaciteta sale, pravo nastupa imaju isključivo polaznici škole šaha “GAMBIT” Banjaluka grupe top i kraljica te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština.

“GAMBIT Banjaluka Grand Prix” serija šahovskih turnira je počela 2019. godine s ciljem da se svake godine održi određen broj takmičenja za djecu iz “GAMBIT-a” u njihovom gradu na Vrbasu kako bi sticali važno turnirsko iskustvo a ujedno i roditeljima smanjili troškovi za putovanja na takmičenja.

Pravo nastupa imaju takmičari do 18 godina starosti (rođeni nakon 01.01.2005. godine) iz škole šaha “GAMBIT” Banjaluka grupe top i kraljica te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština. Svi učesnici nastupaju u jednoj grupi dok će nagrade biti podjeljene po starosnim kategorijama.

Tri prvoplasirana takmičara dobijaju na poklon pehare, medalje i diplome, dok će najuspješniji takmičari do 10 godina (rođeni nakon 01.01.2013.) i do 14 godina (rođeni nakon 01.01.2009. godine) te najuspješnije djevojčice biti posebno nagrađeni medaljama i diplomama. Za sve učesnike je obezbjeđena užina i osvježenje na pauzi takmičenja.

Prijave su moguće najkasnije zaključno sa 19.05.2023. godine (petak) do 18.00 časova. Kotizacija za učešće iznosi 10KM a kompletan iznos prikupljene kotizacije ići kao mali doprinos za izgradnju kuće 8-člane porodice Gašić iz Banjaluke.

Na 18. “GAMBIT Banjaluka Grand Prix” šahovskom turniru za djecu biće odigrano ukupno 9 kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre od 8 minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigran potez. Turnir se rejtinguje kod FIDE – Svjetske šahovske Federacije za osvajanje rejting poena u ubrzanom šahu (rapid).

Direktor takmičenja je FA,FI Nemanja Šipka ujedno i glavni sudija (FIDE ID: 14409305), dok su njegovi pomoćnici Vladislav Pejić – regionalni sudija (FIDE ID: 14415186) i Vladan Pejić – regionalni sudija (FIDE ID: 14411962) uz kompjutersko parovanje sa programom Swiss Manager i rezultatima uživo na sajtu www.chess-results.com.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na: 065/961-971 (Viber/WhatsApp) – Nemanja Šipka – predsjednik “GAMBIT-a” Banjaluka.

Treba naglasiti da su humanitarni turnir Šah iz bloka: 18. “GAMBIT Banjaluka Grand Prix” podržali i hotel “Jelena” Banjaluka u čijoj sali se tradicionalno održavaju “GAMBIT” turniri za djecu kao i “Kiflica” s.p. Banjaluka s najukusnijim domaćim kiflicama koje će biti užina na turniru.

>>>LISTA PRIJAVLJENIH UČESNIKA<<<

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *