Sabalenka pred meč sa Ukrajinkom “Nije me briga da li me ona mrzi”

May 27, 2023, 9:44 am

Druga najbolja svjetska teniserka govorila je o prvoj protivnici na Rolan Garosu i specifičnom odnosu koji ima sa njom zbog rata.

Bjeloruskinja na Ukrajinku. Biće rata, ali onog teniskog.

Ni ovog puta sport ne može da se sakrije od politike, da se otrgne od te pošasti. Rat u Ukrajini je učinio svoje pa se svaki duel rivalki sa oponiranih strana u sukobu posmatra drugačije nego bilo koji.

Već u prvom kolu na Rolan Garosu imamo takav slučaj – sudar Bjeloruskinje i Ukrajinke. Iako te dvije države zvanično nisu u ratu, kao da jesu, zbog savezničkog odnosa Bjelorusije i Rusije.

Sabalenka je govorila o meču sa Martom Kostjuk.

– Nije važno da li me ona mrzi – ne želi druga igračica sveta da se uopšte bavi time.

Kostjukova otvoreno izražava animozizet prema Belorusima. Tako je na US Openu prošle godine odbila da se rukuje sa Viktorijom Azarenkom.

– Pokušavam da ne mislim na negativne stvari. To me ne dotiče. Nije važno da li me ona mrzi. Ne mogu ništa protiv toga. Uvijek će postojati ljudi koji me vole i oni koji me mrze. Ako me mrzi, ne želim da uzvraćam – istakla je Sabalenka.

Kostjukova vjerovatno neće htjeti da pruži ruku svojoj suparnici iz Bjelorusije.

– Što se tiče rukovanja, to i mogu da razumijem. Teško im je da pruže ruku Ruskinjama ili Bjeloruskinjama – ali kakvu poruku žele da pošalju kući – pita se Sabalenka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *