Romanu juri policija: Vozila u pijanom stanju

August 25, 2014, 9:13 am

Pevačicu Romanu Panić (39) traži policija zbog neodazivanja sudu, koji je potražuje zbog vožnje u pijanom stanju. Panićeva se više od godinu dana ne odaziva na pozive suda, koji je, na kraju, u pomoć pozvao policiju.

“Protiv Panićeve se vodi prekršajni postupak za prekršaj koji je počinila 17. aprila prošle godine, a pošto se u više navrata nije odazivala suđenjima, izdata je naredba za dovođenje okrivljenje. Ona se tereti za vožnju pod uticajem alkohola koja se podvodi pod srednju alkoholisanost od 0,5 do 1,20 promila alkohola u krvi. Za to joj preti kazna od 6.000 do 20.000 dinara, izricanje šest kaznenih poena, kao i zabrana upravljanja motornim vozilom od tri do 12 meseci”, rekao je  izvor iz Prekršajnog suda u Beogradu.

Protiv Panićeve je u istom sudu zastareo postupak u kojem je, takođe, bila okrivljena za vožnju u pijanom stanju. Ona je krajem decembra 2010. godine uhapšena kod Autokomande u Beogradu, jer je policija utvrdila da je vozila džip u pijanom stanju. Kada je uhapšena, imala je 1,8 promila alkohola u krvi, pa je odvedena u policiju na trežnjenje i puštena sutradan. Protiv nje je zatim podneta prijava Prekršajnom sudu u Beogradu.

Međutim, pošto se ona nijednom nije pojavila na suđenju, sudija je izdao nalog policiji da utvrdi gde stanuje, jer su se sudski pozivi vraćali sa sa naznakom da je „ista nepoznata na datoj adresi“. Pošto je nisu pronašli, a postupak po zakonu zastareva nakon dve godine, proces protiv nje je obustavljen./KURIR

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *