TV K3

android aplikacija

instaliraj

RIK – Opoziv načelnika Kotor Varoša nije sproveden u skladu sa zakonom

Postupak opoziva načelnika Kotor Varoša Dalibora Vučanovića nije u potpunosti sproveden u skladu sa zakonom, a propusti koji su uočeni mogli su uticati na rezultate referenduma, naveli su u Republičkoj izbornoj komisiji.

RIK – Opoziv načelnika Kotor Varoša nije sproveden u skladu sa zakonom

U dokumentu koji je predsjednik RIK-a Oliver Blagojević dostavio Centralnoj izbornoj komisiji BiH navedeno je da paketi za birače izvan BiH nisu poslati u razumnom roku, a iz izvještaja “Pošta Srpske” vidi se da je čak 925 pošiljki otpremljeno dan nakon održanog referenduma.

“Ovim biračima nije pružena mogućnost izjašnjavanja, a njihovi glasovi mogli su uticati na konačne rezultate izjašanjavanja”, navodi Blagojević.

CIK BiH će na sjednici, koja će biti održana naredne sedmice, razmatrati izvještaj o organizovanju referenduma o opozivu načelnika Kotor Varoša, koji je pripremila Izborna komisija Republike Srpske.

Portparolka CIK-a Maksida Pirić rekla je Srni da je izvještaj Izborne komisije Republike Srpske stigao u CIK BiH prošlog ponedjeljka, i službe CIK-a pripremaju materijal o referendumu u Kotor Varošu.

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović opozvan je na referendumu održanom 30. novembra.

 

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.