“Rezervisale su u kafiću proslavu rođendana, ali tamo nikada NISU STIGLE”

July 3, 2018, 8:25 am

Prekjuče je trebao biti dan veselja, ali je bio dan žalosti. Prijatelju, valja nastaviti živjeti, ovim je riječima, brišući suze s lica, počeo razgovor za naš list Vahidin Oruč, neutješni otac nastradale Lejle (17) i teško povrijeđene Ajle (18).

U stravičnoj nesreći koja je potresla građane Bosne i Hercegovine, život su izgubile i njihove prijateljice Nađa Neradin (17) i Ajla Ibrica (18), dok je teško povrijeđen Almir Ejubović (20), koji je, vozeći terenac BMW X5 brzinom od 244 kilometra na sat, udario u metalni stub na autoputu, piše Avaz.ba.

Vahidin  priča da je Ajla odlučila dan ranije proslaviti rođendan, jer je petkom manja gužva te zbog koncerta Marije Šerifović na Koševu.

– Spremale su se od 12 sati, veselile su se punoljetstvu… Rezervisali su u nekom kafiću ili restoranu u 18.45, ali nisu nikad stigle… Majka Ajle Ibrice pozvala je moju suprugu i kazala da je na internetu vidjela smrskano vozilo i da po izgledu misli da je ono u kojem su one otišle… Ja ništa nisam čekao niti nekoga zvao, spremio sam se i pravo u KUM. Imao sam šta da vidim i čujem – govori Vahidin.

Naš razgovor prekidali su brojni pozivi na Vahidinov mobitel. Zovu sa svih strana, svi žele izraziti saučešće, ublažiti bol nesrećnom ocu…

– Šta da ti kažem… Život ti se promijeni za sekundu. Supruga je na tabletama. Ona je otišla u bolnicu kod Ajle – govori potreseni Vahidin.

Prema njegovim riječima, Lejla je davala znake života te je prvo prevezena u Opštu bolnicu “Prim. dr. Abdulak Nakaš”, a potom u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

– Lejlu su dva puta vraćali iz smrti, ali je treći put nisu uspjeli reanimirati – kaže Vahidin.

On nam je otkrio da je Ajla Ibrica bila u vezi s Ejubovićem i da isprva on uopšte nije trebao da ih vozi, ali se upetljala zla sudbina.

– Trebao ih je voziti prijatelj Ermin Đulić, ali nije mogao zbog posla. Tako je Bog htio – kaže nam Vahidin, dok mu upravo Đulić sa suzama u očima izražava saučešće.

Vahidin te njegov brat i otac koji su bili u društvu, nisu željeli komentirati ništa u vezi s Ejubovićem. Vahidin nam je potvrdio da ga niko od članova porodice Ejubovića nije kontaktirao i, kako je rekao, ni ne trebaju.

Brzo vozio

– Brzo je vozio, to je svima jasno. Badžo iz policije rekao mi je da su ranije bile skinute tablice s vozila, jer nije bilo registrovano, zbog čega je i imao različite oznake. Ali, to nije ni bitno – kaže Vahidin.

Snagu mu, kako kaže, osim dragog Boga, članova porodice i prijatelja, daje nada da će se Ajla izvući, ali i šestogodišnja kćerka Nejra, koja nije ni svjesna šta se dogodilo.

– Pogledaj, prijatelju, moje zlatne jagode – govori nam Vahidin dok nam pokazuje fotografije kćerki.

Višestruke povrede

Vahidin Oruč rekao nam je da je Ajla u stabilnom stanju, ali da je zadobila višestruke povrede.

– Ona je u komi, samo da pluća izdrže. Već je operisana, ima fiksator u nozi, slomljena joj je ruka, povrijeđena karlica… Uspio sam je i vidjeti… Nadam se, uz Božiju pomoć, najboljem – kaže Vahidin.

Vahidin je rekao da su Ajla i Lejla bile članice Kulturno-umjetničkog društva “Ivan-planina” te da su, baveći se folklorom, obišle pola svijeta. Tako je nakon tragedije stiglo mnogo poruka iz Evrope, Francuske i Turske.

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *