Razgovori u Ohridu: Završen prvi dio trilateralnog sastanka, poslije pauze razgovori nastavljeni (FOTO)

March 18, 2023, 5:35 pm

Nova runda dijaloga na najvišem političkom nivou održava se danas u Ohridu, gdje je glavna tema evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. U njoj učestvuju predjsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti, šef evropske diplomatije Žozep Borelj i izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak. Prvi dio trilateralnog sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija sa evropskim posrednicima, šefom EU diplomatije Đuzepom Boreljom i predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, završen je posle nešto više od sat vremena. Posle pauze, razgovori su nastavljeni.

Predsjednik Vučić je rekao da nije u pitanju nikakav sudbonosni dan, kao i da ne planira ništa da potpiše. On je dodao i da ne odstupa od ranije izrečenog stava – da neće biti priznanja tzv. Kosova, kao i da Srbija neće dopustiti članstvo Prištine u UN.

Prvi dio trilateralnog sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa evropskim posrednicima, šefom EU diplomatije Đuzepom Boreljom i predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, završen je posle nešto više od sat vremena. Posle pauze, razgovori su nastavljeni, prenosi kosovo-online.

Novosti.rs (Foto: Twitter)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.