Raspad sistema u Minhenu: Svi lekari otišli iz Bajerna zbog bahatog Gvardiole!

April 18, 2015, 9:15 am

Članovi lekarskog tima minhenskog Bajerna dali su otkaze, jer su nezadovoljni odnosom trenera Pepa Gvardiole prema njima.

Bajern ima problema sa povređenim igračima, pošto su van tima Arjen Roben, Frank Riberi, David Alaba, Havi Martinez, Mehdi Benatija i Bastijan Švajnštajger. Slavni nemački klub je pred eliminacijom iz Lige šampiona, pošto je u prvom meču četvrtfinala izgubio od Porta 3:1.

Nemački mediji navode da je jedan od uzroka poraza narušeni međuljudski odnosi u ovom klubu. Naime, na utakmici Kupa Nemačke između Leverkuzena i Bajerna, koju je bavarski klub dobio posle boljeg izvođenja penala, Gvardiola je ironično aplaudirao lekarima dok su oni sedeli na klupi.

Navodno povod za ovo je bila povreda Benatije, koji je morao da bude zamenjen već u 34. minutu.

Zbog toga je ceo lekarski tim dao otkaz i to posle meča u Portugaliji. Prvi lekar nemačkog kluba Hans-Vilhelm Miler-Volfart napisao je saopštenje u kome navodi da odlazi zbog nepoverenja u njegov rad. Sa njim je otišla cela lekarska služba u kojoj su njegovi sinovi Kilijan i Petar, kao i doktor Luc Hensel.

Odlazak Miler-Volfarta veliki je udarac za bavarski klub, jer je on u klubu još od 1977. godine. Samo jednom je odlazio iz kluba 2008. posle svađe sa tadašnjim trenerom Jirgenom Klinsmanom. Čelnici Bajerna su ga vratili pošto je Klinsman otišao iz kluba.

Miler-Volfart je u karijeri radio sa Borisom Bekerom, Juseinom Boltom i nemačkom fudbalskom reprezentacijom.

Kurir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *