Raskol srpskih stranaka u Srebrenici

March 8, 2017, 8:25 pm

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić iznenađen je pregrupisavanjem odbornika i inicijativom za održavanje vanredne sjednice Skupštine opštine na kojoj bi bila formirana nova skupštinska većina i izabrani novi predsjednik i potpredsjednik, i smatra da nekim pojedincima i krugovima ne odgovara rad u interesu građana i žele da sabotiraju rad lokalne skupštine i opštinske administracije.
“Nakon izbora smo konstituisali vlast u predviđenom roku i počeli raditi na pravi način, u interesu svih građana, što je potvrdilo više međunarodnih predstavnika od kojih smo dobili pohvale. Nije mi jasno zbog čega je uslijedila ova inicijativa i šta su namjere određenog broja odbornika koji prelaze iz aktuelne u novu skupštinsku većinu”, izjavio je Grujičić Srni.

On ocjenjuje da je iznenađujuće da frakcija odbornika SDA, koja je osuđivala dvoje odbornika iz druge frakcije te pocijepane stranke u Srebrenici za ulazak u vlast sa Srbima, pristaje da uđe u vlast i formira većinu sa SDS-om, DNS-om i drugim srpskim odbornicima.

“Dosadašnji rad Skupštine bio je efikasan i nije mi jasno zbog čega su SDS i DNS odlučili da istupe iz postojeće i pređu u drugu skupštinsku većinu. O tome ćemo razgovarati, ali to je njihova odluka i oni će snositi odgovornost pred biračima”, pojašnjava Grujičić.

On je naglasio da je ispoštovano sve što je dogovoreno na međustranačkim sastancima prilikom formiranja aktuelne skupštinske većine, osim nekoliko sitnica koje nisu realizovane zbog tehničkih prepreka.

“Zbog toga me iznenađuje iskazano nezadovoljstvo SDS-a”, kaže Grujičić.

On je najavio da će razgovarati sa predstavnicima stranaka koje su podnijele inicijativu za održavanje vanredne skupštinske sjednice i dostavile spisak odbornika koji bi činili novu skupštinsku većinu.

Grujičić očekuje da će Skupština opštine nastaviti uspješno da radi, bez obzira na to ko će činiti skupštinsku većinu, te dodaje da će poštivati skupštinsku većinu i sarađivati sa Skupštinom u interesu građana i stvaranja boljih uslova za život i razvoja Srebrenice.

On poručuje da bez obzira na to ko je u većini i vlasti svi odbornici treba da zastupaju interese stanovništva i birača koji su im dali povjerenje na izborima, a to je razvoj i stvaranje uslova za brži ekonomski oporavak i bolju budućnost i život svih žitelja.

“Malo je prošlo od preuzimanja vlasti, ali uskoro očekujemo prve vidljive rezultate koji su plod naših aktivnosti, brojnih kontakata i sastanaka čiji je cilj stvaranje uslova za poboljšanje, privlačenja investitora, otvaranje novih radnih mjesta i podizanje životnog standarda”, istakao je Grujičić.

On je izrazio zadovoljstvo saznanjem da je nova skupštinska većina najavila da će podržati njegov rad ukoliko budu poštivani međusobni dogovori.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *