Rajčevićevo imenovanje na dnevnom redu današnje sjednice

July 30, 2014, 6:58 am

 

Iako Zakon o komunikacijama BiH propisuje da Savjet ministara BiH u roku od 30 dana od podnošenja prijedloga treba da potvrdi izbor direktora RAK-a, to ni do danas nije urađeno.

 

Na mjestu generalnog direktora RAK-a u posljednjih 11 godina nalazi se Kemal Huseinović, kojem je mandat istekao još 2008. godine.

 

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice Savjeta ministara nalazi se i Informacija o preduzetim aktivnostima po dostavljenoj naredbi Tužilaštva BiH za provođenje istrage protiv direktora Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ Gorana Zupca.

 

Ministri bi trebalo da razmotre i zaključke sa 51. sjednice Predsjedništva BiH koji se odnose na trošenje finansijskih sredstva prikupljenih na nedavnoj međunarodnoj donatorskoj konferenciji u Briselu za oporavak i obnovu područja pogođenih prirodnom nesrećom u maju.

 

Pred Savjetom ministara trebalo bi da se nađe i informacija u vezi sa zaključcima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u vezi sa inicijativama za smanjenje javne potrošnje putem smanjenja plata i naknada izabranim i imenovanim licima u institucijama BiH.

 

Početak sjednice zakazan je za 12.00 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.