Radovi na putevima usporavaju saobraćaj

September 23, 2022, 5:50 am

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez teškoća i vanrednih ograničenja, a izmjene su na dionicama gdje se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na dionici magistralnog puta Bijeljina-Šepak u Branjevu danas će biti izmijenjen saobraćaj zbog radova.

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar-Nevesinje svaki dan osim nedjelje obustavljen je saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova u zoni izvođenja radova /od Nevesinja do entitetske granice/. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati alternativnim putnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

U toku je sanacija kolovoza magistralnog puta Gradiška-Čatrnja, u mjestu Kruškik, zbog čega će se saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, biće izmijenjen saobraćaj na petlji Johovac. Izmjena saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na novoizgrađenoj dionici auto-puta na Koridoru “Pet ce” Tovira-Kostajnica do 15. septembra izvodiće se probne, odnosno testne vožnje i za to vrijeme neće se plaćati putarina. Brzine kretanja biće ograničena na nivou gradilišne, odnosno brzine u toku izvođenja radova, a nakon toga projektovana od 130 kilometara na čas.

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja u tunelu Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-LJubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog radova su aktuelne na putnim pravcima Stari Majdan-Banjaluka, Rudanka-Doboj, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac i Jezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Teslić-Podjezera, pa su i na tim pravcima aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Do povremenih obustava zbog deminiranja dolazi na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, i Brod-Gornji Klakar u mjestu Poloj i Liješće.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Caparde-Karakaj, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, granični prelaz Ledenice-Crkavina-granični prelaz Šamac i Hrgovi/Blaževac-Lončari-granični prelaz Lepnica. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH za danas je najavljen početak sanacionih radova i obustava saobraćaja na magistralnom putu Tarčin-Bradina. Saobraćaj će se u narednom periodu preusmjeriti dvosmjerno na jednu kolovoznu traku novoigrađene poddionice auto-puta Tarčin-Ivan, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 8.30 do 16.00 časova na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, na dionici Cerik-pijaca “Arizona”. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog izgradnje obilaznice saobraćaj obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici auto-puta Zenica jug-Zenica sjever i na magistralnim putevima Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj /Ševaš NJive/ i Donji Vakuf-Travnik /Komar/.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *