PUT NAS DOVEO: Zvjezdana Stanivuković i tehnika tačkanja na posuđu – 20.11.2022.

November 20, 2022, 5:43 pm

U kreativnom kutku svog stana, ili kako ga je nazvala, mini ateljeom, Zvjezdana Stanivuković iz Banjaluke, inače vaspitač u Dječijem vrtiću „Radost“ igra se bojama i tačkicama na posuđu. Šolje, čajnici, zdjele tako dobijaju potpuno drugačiji i jedinstven izgled.

Oslikavanje posuđa tehnikom tačkanja otkrila je sasvim slučajno, ali je gotovo sigurno odmah uvidjela da ova vrsta umjetnosti savršeno odgovara njenom karakteru. Inspiraciju pronalazi svuda oko sebe, a motivi za oslikavanje stvore se tek tako. Trudi se da bude drugačija i da pokaže originalnost u svakom uzorku koji napravi. A sve ovo je upravo i drugačije od onih ideja koje gotovo svakodnevno viđamo. Sve je sama osmislila, od ideje do realizacije, sve je dio njenog uma i radoznalosti. „Asteri design“, predstavlja šarmantno ručno rađeno posuđe, koje će vas na prvi pogled osvojiti.

I upravo smo igre tačkanjem pronašli na društvenim mrežama. Iza vrlo zanimljivog profila na instragramu i facebooku krije se lik i djelo Zvjezdane. Godinu dana utkala je u ovaj rad i skromno kaže da je zadovoljna.

A raspoloženje Zvjezdanu može poprilično dugo držati za stolom u svom ateljeu. Sa tačkicama, vrijeme ne postoji. Ovo je njeno carstvo u kojoj njena mašta nema granica.

A, tačkice prije godinu dana i tačkice danas razlikuju se u mnogo čemu. Razlika je kaže ogromna. Od tada je nadogradila sebe u svakom smislu kada je u pitanju ovaj hobi. Pa su tako tačkice, priča nam, sada mnogo preciznije. S’ obzirom da je bila samouka od početka, tražila je po internetu načine, a ideje su same dolazile.

Zvjezdana je svoje šolje izlagala i na sajmovima. Bio je to kaže prvi izlazak iz njene zone komfora. Interakcija sa ljudima, pohvale, primjedbe, sugestije, sve je to sastavni dio svih sajmova. Cijena kaže zavisi od veličine posuđa koje radi, ali i šta se sve to radilo na određenom komadu. Sve šoljice se kažu razlikuju, pa tako i cijena varira.

A iz njenih ruku je poteklo mnoštvo proizvoda. Prošlo je dosta, ali šteta pa do sada nije bilježila sve te silne šolje i zdjele, koje je do uradila. Priznaje da joj je ćerka najveća podrška.

Unazad nekoliko godina primjetili smo da dame sve više počinju obraćati pažnju na proizvode, pa je tako sve veći popis kreativaca koji u svojoj ponudi imaju ručno oslikane predmete. A, Zvjezdanin šarmantni kutak i posuđe je nešto što će vas osvojiti već na prvi pogled.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *