TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pustio srpski jezik strancima, a njihova interpretacija tjera na smijeh do suza (VIDEO)

Pustio srpski jezik strancima, a njihova interpretacija tjera na smijeh do suza (VIDEO)

Da li ste se ikada zapitali kakav utisak ostavlja kod stranaca srpski jezik na prvo slušanje? Jutjuber koji se na toj društvenoj mreži predstavlja kao Hertidž Imoušn, sa pravim imenom Šunhu Ša, pustio je nekolicini kanadskih studenata dio jedne emisije na srpskom jeziku, a oni su za zadatak imali da pogode o kojem jeziku se radi.

Osim što su pažljivo slušali, oni su imali i pomoć u vidu gledanja snimka, te su na osnovu govora i izgleda ljudi mogli lakše da dođu do rješenja. Međutim, zadatak nije bio nimalo lak.

Oko desetak studenata bistrilo je poprilično dugo i pomno o kojem jeziku se radi. Neki su govorili da se radi o italijanskom, neki o španskom, a bilo je i onih koji su tvrdili da se radi o ruskom jeziku.

Na kraju, kada im je Šunhu rekao o kojem jeziku se radi, oni su pokušali da ponove dijaloge koje su čuli sa snimka. Nekima je to prilično dobro pošlo od ruke, dok je drugima išlo malo teže.

Na kraju, ovaj video snimak koji je nastao 2015. godine, prilično je lijepo zabavio učesnike, ali i sve one koji su imali prilike da ga vide na društvenim mrežama, gdje je ponovo aktuelan ovih dana. Ipak srpski jezik nije toliko lagan za učenje i izgovor, koliko smo mislili, zar ne?

(Blic)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.