TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prvi polumaraton u Banjaluci 17. maja

U Banjaluci će 17. maja prvi put, po ugledu na velike evropske i svjetske gradove, biti održan polumaraton pod nazivom “M:tel siti rejs Banjaluka 2015″, najavila je danas ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović.

Prvi polumaraton u Banjaluci 17. maja

Ona je u pauzi sjednice Organizacionog odbora Prvog banjalučkog polumaratona novinarima rekla da će trka početi i završiti na Trgu Krajine, dok će dužina rute biti 21 kilometar.

Davidovićeva, koja je i predsjednik Organizacionog odbora, istakla je da će trasa polumaratona prolaziti kroz najljepše dijelove grada.

“Uporedo sa banjalučkim polumaratonom, isti dan u Banjaluci će biti organizovana i trka zadovoljstva – `Vivia fan ran` u dužini od tri kilometra”, rekla je Davidovićeva.

Ona je rekla da su polumaraton i trka zadovoljstva odlična ideja, kojom Ministarstvo porodice, omladine i sporta podržava unapređenje i razvoj sporta i rekreativnog sporta u Srpskoj.

Prema njenim riječima, do sada je prijavljeno 600 takmičara iz 16 zemalja, a takmičari se prijavljuju i dalje.

Davidovićeva je rekla da je na prvom organizacionom sastanku određeno dosta komisija i da je svaka zadužena za dio posla.

Direktor Prvog banjalučkog polumaratona Vladimir Selec rekao je da se na polumaratonu očekuje oko 2.000 takmičara.

On je rekao da su i ranije organizovani veliki događaji kao što su rafting i kajak prvenstva, dodavši da određena iskustva postoje.

“Ako to mogu da urade Boston, Njujork, Beograd, Zagreb, Sarajevo, zašto to ne bi mogla Banjaluka”, dodao je Selec.

On je rekao da manifestacija ima dosta sponzora i donacija, ističući da je najvažniji bezbjednosi faktor, gdje će puno ulica biti zatvoreno.

“Trka se održava nedjeljom i biće manje saobraćaja. Jako nam je važno da svi imaju razumijevanja. Imamo trenutno takmičare koji dolaze iz 16 zemalja, očekujemo oko 2.000 takmičara i od pet do 10 hiljada ljudi tog dana na ulicama Banjaluke i sigurnost takmičara nam je najvažnija”, istakao je Selec.

Organizator Prvog banjalučkog polumaratona “M:tel siti rejs Banjaluka 2015″ je Trkački rekreativni klub “TRK” iz Banjaluke, a pokrovitelj Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

 

Atv

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.