Prva imena ovogodišnjeg “Freshwave” festivala

April 16, 2024, 2:50 pm

Dvanaesto izdanje “Freshwave” festivala održaće se od 1. do 3. avgusta na tvrđavi Kastel i donosi brojna zanimljiva imena.

Kako navode organizatori, na “live” bini će nastupati Who See, Tsunami Flow, Z++, Hiljson Mendela, Vojko V i Grše.

“‘Freshwave’ nastoji da bude podrška sceni, mladim izvođačima, umjetnosti i muzici. Većinu programa imamo potvrđeno i jedva čekamo da najavimo sve izvođače”, rekao je Jan Janković, selektor “Nirvana” bine.

Festival sa organizacijom “Garden of Dreams” za Dane Evrope 11. maja priprema zanimljiv program, dok u malo izmijenjenom obliku publiku očekuje i “Freshwave” piknik.

“‘Freshwave’ piknik označava početak ljeta, te sa novom notom dolazi na novu lokaciji u kampu Vrbas 22. jula. Biće organizovani raznorazni programi za sve uzraste, popratni sadržaji, DJ radionice, takmičenja u ekstremnim sportovima i brojne zanimljivosti. Piknik će trajati od 12 časova popodne do 3 časa ujutru, a besplatan je do 19 časova”, rekao je Strahinja Grahovac, direktor festivala.

Još jedna novina je oživljavanje festivalskog kampa koji će biti otvoren od 31. jula do 4. avgusta, a takođe je besplatan za sve posjetioce.

“Ponovo smo odlučili da uđemo u organizaciju kampa, jer imamo lijepu prirodu u samom centru grada. Stejdž sa ‘live’ muzikom će biti u kampu, kao stanice za dajak i rafting, a na velikoj plaži na Vrbasu ćemo imati stacionirani dnevni stejdž”, rekao je Danijel Dakić, organizator.

On je dodao da ovime “Freshwave” sa prošlogodišnjih pet dolazi na sedam bina, te će veliki broj izvođača imati priliku da se predstavi.

“‘Serbia creates’ je platforma koja afirmiše mlade izvođače. Prošle godine su mladi sa ove platforme otvarali ‘Freshwave’, a ove godine se saradnja nastavlja i time služimo kao društveno korisna stvar u razvoju karijera mladih izvođača”, naveo je Dakić.

Za kraj je dodao da cijene ulaznica nisu mijenjane, te da od petka na sajtu kupikartu.ba mogu da se kupe “Earlybird” karte po cijeni 60KM.

Nezavisne.com (Foto: Dražan Pozderović)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *