Produžen pritvor Anelu Bećiroviću koji je brutalno ubio svoju ženu Emiru Maslan u Sarajevu

February 12, 2024, 8:34 am

Anel Bećirović, osumnjičen da je u novembru 2023. godine ubio Emiru Maslan u stanju na Alipašinom Polju u Sarajevu, ostaje u pritvoru još tri mjeseca.

Bećirović je, podsjećamo, sredinom novembra 2023. godine uhapšen u stanu u sarajevskom naselju Hrasno nakon što je nekoliko časova ranije na Alipašinom Polju ubio Emiru Maslan s kojom ima maloljetno dijete.

Anel Bećirović je u aprilu bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici upravo nad djevojkom koju je i ubio. Bile su mu izrečene i mjere zabrane. Protiv njega se, istovremeno, vodi i postupak zbog posjedovanja narkotika.

No, trenutno u pritvoru još tri mjeseca ostaje zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ubistvo”, potvrdio je advokat Omar Mehmedbašić, piše Klix.

– U pitanju je osoba koja je ranije počinila djelo nasilja u porodici i koja je imala zabranu prilaska. Krivično djelo je počinjeno vatrenim oružjem koje je osumnjičeni nakon počinjenja djela odnio sa sobom. Doveo je u opasnost i svoje maloljetno dijete tako što je pred njim prijetio da će se ubiti – kazala je tužiteljica 16. novembra, na prvom ročištu pred Kantonalnim sudom Sarajevo na kojem se odlučivalo o jednomjesečnom pritvoru.

Srpskainfo.com (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *