Prnjavor ukrasila sportska atmosfera: Omladinci ”Ljubića” i ”zvezde” zajedno sa Klokićem i Milićevićem pratili ”Orlove”(FOTO/VIDEO)

June 20, 2024, 6:13 pm

A reprezentaciju Srbije i njen drugi meč koji je odigrala neriješeno sa Slovenijom, sa mnogo pažnje, pratio je i Prnjavor a susret dvije ekipe pratili i mališani koji djeluju pri omladinskim Fudbalskim klubovima ”Ljubić” Prnjavor i beogradske Crvene zvezde.

Pored mališana, od kojih su mnogi po prvi put ovdje, u Prnjavor sa njima došao je i  ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević. On sastao sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske Zlatanom Klokićem sa kojim je odgledao meč na taj načim poslali poruku da daju podršku omladinskom fudbalu i reperzentaciji Srbije.

 

Da je fudbal nešto što povezuje narod sa obje strane Drine pokazala je i Fudbalska reprezentacija Srbije koju uvijek vjerno prate i u Prnjavoru a dolazak gostiju iz Srbije bio je i odlična prilika da se takav fudbalski spektakl isprati zajedno. A atmosfera je bila posebna jer su dječaci iz FK ”Ljubić” Prnjavor i Crvena Zvezda uživali u igri omiljenih ”orlova”. Svako od njih voli što može da se međusobno druže i upoznaju te da pokažu svima koliko vole fudbal.

Uprkos neriješenom rezultatu koji je ostvaren pri samom kraju meča, utakmicom ali i zbog činjenice što je upoznao nove drugare iz Srbije zadovoljan je član FK ”Ljubić” Vlatko Vuković.

” Meni je drago što je ovdje danas ekipa Crvene Zvezde i veoma sam radostan. Vjerujem da ćemo se dobro družiti i da ćemo uvijek moći lijepo i da igramo fudbal ”,rekao je Vuković.

Po prvi put u Prnjavor je član FK Crvena Zvezda Nikola Pešović i veoma je srećan što je upoznao drugare iz FK ”Ljubić”.

” Ja fudbal treniram već osam godina a u Zvezdinom klubu sam već četiri godine. Srećan sam što sam upoznao nove drugare i jako volim fudbal. Kada odrastem volio bi da bude uspješan fudbaler ”,rekao je Pešović.

Sa mnogo žara i emocija nastup protiv Slovenije pratili su Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske Zlatan Klokić i ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević.

Klokić navodi kako je fudbal značajna stvar koja povezuje i Srpsku i Srbiju te da su ovi dječaci najbolji promoteri sporta ali i međusobnog povezivanja.

” U Republici Srpskoj se uvijek radujemo svakom uspjehu Srbije na sportskom polju. Veoma mi je drago što su danas ovdje u Prnjavor došli ovi dječaci iz FK Crvena Zvezda. Ono što mogu da im poželim je da budu uspješni i profesinalni. Kao neko ko je uvijek ponosan na svoj Prnjavor, želim i ovim dječacima da budu dobri promoteri svog grada, Republike Srpske ali i Srbije jer znamo da mnogi reprezentativci iz Srpske igraju pod dresom Srbije ”,rekao je Klokić.

Milićević je naveo kako se ovdje nikada ne osjećaju kao dijaspora te da Drina odavno spaja Srbe posebno kroz sport. Navodi i kako su se ovdje okupili prije svega zbog mladosti koja je budućnost i garant opstanka dobrih odnosa Srbije i Srpske.

” Važno je da naši mališani iz Republike Srbije upoznaju Republiku Srpsku i obrnuto a posebno kroz jedan zdrav život kao što to daje sport. Na takav način se grade dobri prijateljski odnosi koji će se dograđivati kroz budućnost. Ja im želim mnogo uspjeha te im želim da Srpsku i Srbiju brane sa mnogo ljubavi na sportskom polju ”,rekao je Milićević.

Milićević se osvrnuo i na nedavno održani Svespski sabor dvije vlade, te istakao kako se budućnost i povezanost Srpske i Srbije, ne može graditi bez mladih ljudi. Istakao je i kako je ovaj događaj koji je donio bitnu Deklaraciju, definisao najvažnije i najznačajnije ciljeve i interese srpskog naroda. Navodi i kako zbog građenja jedne bliske budućnosti dvije vlade imaju bitnu odgovornost.

” Na nama je cilj da učinimo sve da sačuvamo mir i stabilnost i da vodimo računa  o našem narodu. Naš narod treba da osjeti boljitak u narednom periodu a ovi mladi ljudi treba da žive od svog rada u budućnosti. Zato je naš nacinalni interes ekonomija i naš interes je jedinstvo. Mogu da kažemo da smo jaki samo onda kada postoji jedinstvo dva naroda sa obje strane Drine. ”,rekao je Milićević.

Da su vrata za sve one koji dolaze kao gosti iz Srbije a posebno one koji promovišu sport, uvijek otvorena u Prnjavoru, potvrdilo je i gradsko rukovodstvo.  Gradonačelnik Darko Tomaš, zahvalio se gostima koji su došli u Prnjavor.

” Veoma sam zahvalan našim ministrima koji pokazuju jedinstvo na ovaj način zajedno sa omladincima. Zadovoljan sam što je Prnjavor mjesto na kojem se promoviše jedna lijepa aktivnost a sve zahvaljujući našim gostima iz Srbije. Svim ovim mladim ljudima želim puno uspjeha i veoma sam zadovoljan što smo svi zajeno u velikom raspoloženju pratili utakmicu reprezentacije Srbije ”,rekao je Tomaš.

A nakon odgledane utakmice, omladinci fudbalskih klubava odmjerili su i snage na terenu fudbalskog stadiona FK Ljubić a urkos svim rezultatima, pokazali su kako se igra fer plej igra te da se možda u njima kriju i nove nade o kojima će se pričati u fudbalskim krugovima.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *