Prnjavor: Promovisan projekat „Jačanje integriteta i transparentnosti u javnom sektoru“(VIDEO)

March 11, 2022, 11:13 am

U Prnjavoru je promovisan projekat “Jačanje integriteta i transparentnosti u javnom sektoru” u okviru kojeg je rađeno na unapređenju odgovornosti rada i prijavi korupcije na lokalnom nivou.

Projekat provodi UNDP uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a Prnjavor je jedna od 12 lokalnih zajednica u kojima se ovaj projekat provodi.

Jedan od glavnih ciljeva je i razvijanje mehanizama za prijavu korupcije.  Ovom prilikom predstavljena su i tri vodiča namijenjena građanima.

„Ono što je jako bitno jeste da građani budu upoznati sa načinima, kanalima, mehanizmima, na koji način mogu da se obrate opštini, da ukažu na određene nepravilnosti, da prijave svako ponašanje za koje smatraju da postoje elementi korupcije“, rekao je konsultant UNDP-a  Marko Vulić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je zahvalnost razvojnom programu Ujedinjenih nacija koji su pružili podršku realizaciji ovog projekta.

„ Ono što mi je zadovoljstvo jeste da smo formalnim završetkom projekta dobili neke nove načine komunikacije i prijave korupcije ovdj u opštini Prnjavor, ali i generalno povećanje transparentnosti i integriteta rada naše opštinske uprave. Danas se možda formalno završava ovaj projekat, ali u suštini on tek danas  počinje, u smislu da u narednom periodu da svoje pune rezultate kroz korištenje svih mehanizama koji su kroz projekat uspostavljeni“, izjavio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Tomaš je naglasio da se na zvaničnoj stranici opštine Prnjavor nalaze svi materijali nastali u okviru ovog projekta, kao i aplikacija pomoću koje građani mogu da prijave korupciju. Projekat je finansiran od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

TVK3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *