TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Pečenje bika na Kitanovcu u Gornjim Palačkovcima (VIDEO)

Prnjavor: Pečenje bika na Kitanovcu u Gornjim Palačkovcima (VIDEO)

U Gornjim Palačkovcima kod Prnjavora upriličeno je druženje mještana i prijatelja prnjavorske i derventske opštine. Prioritet skupa je kako su istakli organizatori upravo druženje a da se znaju dobro provesti pokazuje i činjenica da su ni manje ni više nego ispekli vola na ražnju.

Na lokaciji Kitanovac gdje se susreću prnjavorska i derventska opština i sela Gornji Palačkovci i Kalenderovci, kod tzv. “Žutog mosta”, upriličena je zabava i druženje ljudi iz ovog kraja, prvenstveno mještana okolnih sela ali i šireg područja Prnjavora i Dervente. Ovo im je kažu drugo po redu ovakvo druženje a za pečenog vola su se odlučili jer ih ima dosta od stotinu do stotinu i pedeset ljudi, kaže jedan od organizatora, Goran Aksentić, iz Dervente.

Glavni majstor za pečenje bika je Bogdan Goranović iz pečenjare “Goranović” Brod. Kaže da se pečenjem bikova bavi već duže od 20 godine a ovaj bik mu je 55 po redu koga je ispekao. Dodaje da je ovaj bik od oko 400 kilograma jedan od manjih kojeg su pekli i da se uglavnom peku krupniji komadi za razna veselja kao što su svadbe, punoljetstva i druge manifestacije. Prosjek je kaže od 550 do 700 kilograma. Kaže i da mu pomaže spremna ekipu za ovaj posao. Broj ispečenih bikova u toku godine varira, kaže Goranović.

Organizator Aksentić je potvrdio da će se ova zabava održati i iduće godine vjerovatno na istom mjestu u Gornjim Palačkovcima.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.