TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Obilježen Svjetski dan pružanja prve pomoći (FOTO,VIDEO)

Prnjavor: Obilježen Svjetski dan pružanja prve pomoći (FOTO,VIDEO)

Druga subota u mjesecu septembru uvijek se obilježava kao Svjetski dan prve pomoći. Volonteri Crvenog krsta Prnjavor ovim povodom, dijelili su letke građanima o podizanju svijesti pri pružanju prve pomoći u saobraćaju ili u drugim okolnostima.

Pružanje prve pomoći je prije svega moralna, ali i zakonska obaveza. Kako bi skrenuli pažnju na značaj pravovremenog i pravilnog pružanja prve pomoći volonteri Crvenog krsta Prnjavor pokušali su vozačima skrenuti pažnju na važnost posjedovanja Prve pomoći u svojim automobilima.

 

U saradnji sa policijskim službenicima djelili su letke građanima, ali i vozačima te istakli važnost poznavanja pružanja prve pomoći.

Pored ove aktivnosti, volonteri su održali i pokaznu vježbu na Trgu srpskih boraca te pokazali kako pravilano uraditi reanimaciju unesrećenoj osobi.

Napomenuli su i to da ako nismo sigurni na koji način pružiti prvu pomoć, bolje je da ništa ne radimo, nego da sačekamo Hitnu pomoć. Ipak, pravilno i na vrijeme pružena prva pomoć smanjuje smrtnost povrijeđenih za 10-15%.

Crveni krst Prnjavor već duži niz godina provodi program obuke stanovništva u pružanju prve pomoći za mlade, vozače motornih vozila, zaposlene u radnim organizacijama, ali i za sva druga lica koja žele da se osposobe za pružanje prve pomoći.

Broj Hitne pomoći je 124, ali dok Hitna ne dođe možda baš vi pružanjem prve pomoći spasite nečiji život.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.