TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: GKUD “Pronija” održao godišnji koncert (VIDEO)

Prnjavor: GKUD “Pronija” održao godišnji koncert (VIDEO)

Gradsko kulturno-umjetničko društvo/GKUD/ „Pronija“ iz Prnjavora, održala je sinoć u prepunoj sali prnjavorskog Doma kulture svoj godišnji koncert

Dječiji hor, škola folklora, pionirski, omladinski, veteranski i izvođački igrački ansambl, kao i izvorna ženska i muška pjevačka grupa, vokalno-instrumentalna etno grupa, narodni, tamburaški i mješoviti orkestar i vokalni solisti orkestra, svi oni pokazali svoje umijeće na godišnjem koncertu prnjavorskog GKUD „Pronija“.

Godišnji koncert, kao i nedavni koncert u sklopu Motajičkog zimskog prela kada je gostovao ansmbl iz Rusije, neke su od od prvih aktivnosti novoizabrane Skupštine i Upravnog odobora ovog drustva. Novi predsjednik Skupštine GKUD-a “Pronija” Milan Radulović rekao je kako su se punih osam godina pripremali za jedan ovakav koncert.

“Velika je čast bila izaći na scenu i publici pokazati šta smo sve pripremili za ovu priliku. Naši članovi su bili dobri predstavnici svog grada gdje god su nastupali, a tokom svih ovih godina posjetili smo više od 20 evropskih zemalja”, reako je Radulović.

Ovu godinu obilježio je nastup u Italiju na Internacionalnom folkornom festival u gradu Norma, nedaleko od Rima, kao i nastup u Inzbruku.

KUD “Pronija” će do kraja godine održati i tradicionalni nikoljdanski koncert za djecu, dok će veterani nastupiti na festivalu na Zlatiboru.

Za dugogodišnji doprinos radu Društva priznanje su dobili Renata Boras, Đorđe Đurić, Jovan Palikuća, Dajana Petrović, Nataša Prodanović i Nevenko Vujasinović.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.