Prnjavor: Druženje dobrovoljnih davalaca krvi

July 1, 2018, 3:46 pm

U povodu Svjetskog dana doborovljnih davalaca krvi, OO CK Prnjavor organizovala je 11-te po redu susrete doborovljnih davalaca krvi. Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o potrebi za sigurnom krvlju širom svijeta i ohrabrivanje pojedinaca da redovno daju krv. Pored redovnih davalaca tečnosti koja život znači, obilježavanju 11 susreta davalaca krvi prisustvovali su i gosti iz Banjaluke, Gradiške, Srbca.

Zadovoljan što je svojim skromnim doprinosom mogao pomoći unesrećenima je i predsjednik aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Rade Radonjić, koji je ovu dragocjenu tečnost darovao 104 puta.

“Kako vidite svake godine nas je sve više i više, to je po meni fino. Vidim da je prisutno dosta omladine, a ova druženja i doprinese većem davalaštvu krvi”, rekao jeRade Radonjić – predsjednik aktiva DDK-i u CK Prnjavor.

I ove godine, u znak priznanja za nesebičnu humanost pokazanu kroz darivanje krvi radi spasavanja života i zdravlja drugih ljudi, višestrukim davaocima krvi uručena su priznanja na pokazanoj humanosti, obzirom da oni na najneposredniji način pomažu u spašavanju ljudskih života svakoga dana.

“Možemo biti zadovoljni odzivom. U toku godine, Prnjavor organizuje četiri dobrovoljne akcije darivanja krvi, gdje prikuupimo oko 400 doza krvi”, istakao je Đurađ Stojčić, sekretar u OO CK Prnjavor.

Nakon uručivanja priznanja, druženje je nastavljeno uz prigodan ručak. Generalni pokrovitelj ove manifestacije je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

Izvor: Tv K3

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *