Prnjavor: AK „San“ uručio Udruženju „Neven“ 1.800 KM (VIDEO)

October 13, 2017, 1:46 pm

Predstavnici Atletskog kluba „San“ Prnjavor uručili su danas Udruženju roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju „Neven“ donaciju od 1.800 KM.

Radi se o sredstvima prikupljenim tokom Jesenjeg humanitarnog krosa.

Atletski klub ”San” i Udruženje roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju ”Neven” iz Prnjavora u nedjelju 8. oktobra, po prvi put organizovali su Jesenji humanitarni kros ”Prnjavor 2017”.

Kros je imao humanitarni karakter.

Predstavnici Atletskog kluba „San“ i opštine Prnjavor, koja je podržala ovu manifestaciju, uručili su prikupljenih 1.800 KM.

Sredstva su sakupljena racionalnom oragnizacijom takmičenja, od kotizacija za učešće, donacija sponzora i donatora.

Ispred roditelja djece iz „Nevena“, Jasminka Suvajac od srca se donatorima zahvalila.

„Ispred svih roditelja našeg Centra od srca hvala i želim da ovo pređe u jednu tradiciju gdje će naša djeca biti sretna, zadovoljna. Dobili su zahvalnice i mnoge stvari koje nas roditelje, ne samo našu djecu, čine vrlo sretnim. Id srca hvala svim ljudima dobre volje“, poručila je Jasminka.

Potpredsjednik i sekretar AK „San“ Prnjavor, Dalibor Vrhovac, naglasio je da su termin održavanja izabrali baš kako bi se poklopio sa Nedjeljom djeteta.

„Tako je povod manifestacije bio veći, da sve što skupimo damo Dnevnom centru „Neven“. Popriličnu cifru smo uspjeli skupiti“, rekao je Vrhovac i zahvalio se sponzorima i donatorima koji su pomogli organizaciju ovog krosa.

Udruženje „Neven“ postoji od 2012. godine.

Broji 65 članova, odnosno 26 korisnika Dnevnog centra.

Dobijeni novac iskoristiće za potrebe Dnevnog centra.

„Nama dosta toga treba. Pokušaćemo sada da nabavimo grijalice, koje su nam neophodne za ovaj period. Hladno je u prostorijama, posebno kad fizioterapeut radi sa djecom“, rekla je predsjednik Udruženja „Neven“ Prnjavor, Novka Dušanić.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić, siguran je da će ova aktivnost Atletskog kluba „San“ biti podsticaj za druge sportske kolektive, da sličnim aktivnostima, ne samo u dane Nedjelje djeteta, organizuju slične manifestacije.

„Siguran sam da je ovo dobar primjer integracije u društvo djece ometene u razvoju, te se nadam da će sportski kolektivi, ali i druge sfere društvenog života, uključujući i opštinsku upravu, uvijek stati iza ovakvih manifestacija“, rekao je Simić.

Djeca iz „Nevena“ gostima su izvela sportski igrokaz.

Pripremali su se marljivo, kako bi svojim gostima, ljudima velikog srca, na njima svojstven način, od srca se zahvalili.

(TV K3)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *