Prijem za penzionisane pripadnike MUP-a RS; prisjetili se radnih dana u uniformi (VIDEO)

April 2, 2024, 3:50 pm

Ministar unutrašnjih poslova RS, Siniša Karan, organizovao je u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke, prijem za penzionisane policijske službenike, a povodom 4. aprila – Dana policije Srpske. Oko 20 nekadašnjih policijskih službenika se prisjetilo radnih dana u uniformi.

Ministarstvo unutrašnjih polova RS uvijek će brinuti o svojim penzionisanim pripadnicima koji su značajno doprinijeli njegovom opstanku i razvoju. Prijem je posebna prilika da se iskaže zahvalnost za sav doprinos koji su dali snazi, jačanju, opstanku i bitisanju MUP-a, ali i Republike Srpske, kao i to što su bili garant bezbjednosti građana, kaže resorni ministar.

Dan policije poseban je događaj, kako za aktivne pripadnike MUP tako i za penzionisane. Dragan Milić iz Kotor Varoša, koji je 30 godina radio u MUP-u Srpske, kaže da nije uvijek bilo lako te ističe da su savim drugačije okolnosti bile kada je počeo svoj radni vijek jer je tada akcenat bio na odbrani Srpske.

S njim se slaže i Dragiša Škorić iz Gradiške, koji je radni vijek proveo upravo u toj Policijskoj upravi. Poručio je da MUP Republike Srpske uvijek može da računa na svoje penzionisane pripadnike.

Prijem za penzionisane radnike, organizovan je povodom obilježavanja 4. aprila, Dana Policije Republike Srpske. Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ MUP-a.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *