Prijedor: Đaković i Abdić o plantažnom uzgoju kestena uz podršku fondova EU (VIDEO)

February 11, 2020, 5:44 pm

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je sa načelnikom opštine Velika Kladuša Fikretom Abdićem danas razgovarao o potencijalnoj saradnji na projektu plantažnog uzgoja kestena uz podršku fondova EU.

“Riječ je o velikom projektu i planovima koje kolege iz Velike Kladuše žele razvijati sa lokalnim zajednicama iz Federacije BiH, Republike Srpske, Hrvatske i Crne Gore”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa Abdićem.

On je dodao da će u Velikoj Kladuši 22. februara biti održan sastanak čelnika lokalnih zajednica koje bi trebalo da učestvuju u tom projektu.

Šef kabineta Fikreta Abdića i njegov savjetnik za korporativno upravljanje i komunikacije Ervin Abdić rekao je da ova opština ima planove za dugoročni razvoj poljoprivredne proizvodnje posredstvom evropskih fondova.

“Jako velike površine zemljišta, koje su zapuštene i neiskorištene, želimo staviti u funkciju i da na njima razvijamo proizvodnju na dobrobit lokalnih zajednica i regiona”, rekao je Abdić.

On je podsjetio da je sa krajem prošle godine Velika Kladuša završila projekat zaštite kestena od ose šiškarice u kojem su učestvovale BiH i Hrvatska, a koji je sa 590.000 evra finansirala EU.

“Tu smo dokazali da možemo nositi taj projekat dvije godine i realizovali smo ga”, kaže Abdić i dodaje da to kvalifikuje opštinu Velika Kladuša da bude inicijator i nosilac budućih sličnih projekata.

https://youtu.be/ei5ekDwVZOo

(Srna)

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *