Preminula poznata glumica: Komplikacije nastale tokom estetske operacije

September 4, 2023, 8:10 am

Argentinska glumica Silvina Luna (43) preminula je u četvrtak, zbog komplikacija koje su nastale nakon brazilskog podizanja zadnjice ili operacije BBL (Brazilian butt lift).

Lunu je operisao estetski hirurg Anibal Lotocki, koji je 2021. optužen zbog smrti TV voditelja i modnog stručnjaka Mariana Caprarola. Marian je preminuo od posljedica iste operacije 2010. godine.

Brat glumice, Ezekjel Luna, dao je odobrenje doktorima da je skinu s respiratora u popodnevnim satima, prenosi Mirror.

“To je vrlo teška odluka koju je njen brat morao donijeti, očigledno prema preporuci doktora koji su u nekoliko navrata o tome razmišljali. Jedinom rođaku kojeg je Silvina imala bilo je jako teško odlučiti o životu njegove sestre”, rekao je glumičin bliski prijatelj, Angel del Brito.

Naime, doktor koji je operisao Silvanu ubrizgao je tečnost koja je sadržavala polimetilmetakrilat, a koja je zabranjena od strane argentinske Nacionalne uprave za lijekove, hranu i medicinsku tehnologiju. Inače, tu tečnost proizvođači koriste kao zamjenu za staklo u dijelovima vozila, lećama, pločama i prozorima.

Njoj je doktorska pomoć trebala prvi put 2015. godine, kad se liječila od bubrežnih kamenaca. Kasnije joj je dijagnostifikovano zatajenje bubrega i hiperkalcijemija.

Godine 2016. otišla je u Miami kod doktora Kritsitana Pereza koji joj je izvadio opasnu supstancu iz zadnjice, ali više nije bilo pomoći jer je Silvana razvila autoimunu bolest. Silvana je čekala novi bubreg, ali je na kraju dobila bakterijsku infekciju nakon koje nije bilo moguće previše toga za učiniti za njeno zdravlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *