TV K3

android aplikacija

instaliraj

Praktični savjeti koji će vam pomoći da ostanete u sretnoj i stabilnoj vezi

Praktični savjeti koji će vam pomoći da ostanete u sretnoj i stabilnoj vezi
Uvijek imajte na umu zajednički san

Zajednički san zapravo govori da imate isti cilj. Razmislite o uštedi novca za put u Disneyland s djecom ili novi automobil. Možda imate san da renovirate svoju sobu ili napravite veliko okupljanje porodice kod kuće. Bilo kako bilo, dijeljenje istih snova i želja pozitivan je način da ostanete povezani i sretni.

Pišite želje svog partnera

Ukoliko zaboravljate šta vaš partner želi za rođendan, zapisivanje njegovih želja moglo bi biti rješenje tog problema. Svaki put kada razgovarate s partnerom o novom restoranu koji bi želio posjetiti, filmu koji biste voljeli da pogledate ili nečemu što želite kupite, zapišite to. Kada dođe vrijeme za partnerov rođendan ili godišnjicu veze, znat ćete šta trebate pokloniti.

Planirajte mala iznenađenja za srodnu dušu

Nakon nekog vremena provedenog u vezi, ljubav postaje navika. To ne znači da više ne volite svog partnera, ali više niste zaljubljeni kao na početku veze. Prava ljubav nije samo strast, već i volja da s tom osobom budete cijelog života. No na ljubavi trebate raditi. Iznenadite partnera omiljenim desertom, pripremite vruću kupku nakon napornog dana ili kupiti karte za taj film koji želi pogledati (koji ste zapisali u svesku).

Prekinite svađu na vrijeme

Ako se svađate i osjećate da stvari pomalo izmiču kontroli, idite u različite sobe na 20 minuta. Ovo će vam dati malo vremena za smirivanje i još važnije, razmislite koliko ste vi doprinijeli svađi. Nakon što prođe 20 minuta otiđite partneru i recite mu u čemu ste bili u pravu, izvinite se i pokušajte zajedno pronaći rješenje problema.

Radite zajedno na zajedničkom projektu

Radite na nekom zajedničkom projektu. To može biti jednostavna priprema jela, uređenje kuće ili farbanje ulaznih vrata. Važno je da postignete nešto zajedno.

Grlite se

Ljudski dodir je toliko moćan da može iskazati ljubav bez ijedne riječi. Dodiri oslobađaju oksitocin, poznat kao ljubavni hormon. Ovaj hormon čini da se vi i vaš partner osjećate sretno, sigurno i povezano. Ukratko, čini da se volite. Grlite svog partnera kad god za to imate priliku.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.