Poznato svih 12 selekcija učesnica baraža za plasman na Evropsko prvenstvo

November 22, 2023, 7:50 am
Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je na zvaničnom sajtu imena 12 selekcija koje će se u martovskom baražu boriti za preostala tri mjesta na Evropskom prvenstvu.

Poslije okončanja kvalifikacija poznata su imena 20 selekcija koje su obezbijedile plasman na EURO uz domaćina Njemačku. To su Srbija, Albanija, Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Danska, Engleska, Francuska, Mađarska, Italija, Holandija, Portugalija, Rumunija, Škotska, Slovačka, Slovenija, Španija, Švajcarska i Turska.

U baražu će igrati 12 selekcija koje su to pravo stekle plasmanom u Ligi nacija 2022/23. To su Bosna i Hercegovina, Estonija, Finska, Gruzija, Grčka, Island, Izrael, Kazahstan, Luksemburg, Poljska, Ukrajina i Vels.

Poznata su oba polufinalna para baraža Lige nacija C. To su Gruzija – Luksemburg i Grčka – Kazahstan. jedna od te četiri selekcije će na EURO.

U Ligi nacija A se zna polufinalni par Poljska – Estonija, kao i da će Vels biti domaćin u polufinalu.

U Ligi nacija B se zna da će domaćini polufinala biti Izrael i Bosna i Hercegovina.

Finska, Ukrajina i Island će poslije žrijeba saznati ko će u baraž Lige nacija A protiv Velsa a ko u baraž Lige nacija B protiv Izraela, odnosno Bosne i Hercegovine.

Ono što se sigurno zna je da će sve tri selekcije biti gosti u polufinalnim mečevima. Poslie žijreba za pozicije navedene tri selekcije u baražu, biće održan i žrijeb koji će odrediti domaćine finalnih mečeva u sva tri plej-ofa.

Baraž mečevi za plasman na EURO igraće se u periodu od 21. do 26. marta sljedeće godine, a termini svih utakmica biće određeni naknadno, kad budu kompletirani svi parovi.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *