Povučena tužba bivših rukovodilaca MUP-a Srpske protiv Davora Dragičevića (VIDEO)

May 25, 2023, 10:31 am

Tužba koju su protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida (21), podnijeli zbog klevete nekadašnji rukovodioci u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske povučena je danas na ročištu u Osnovnom sudu Banjaluka.

Tužbu su  podnijeli bivši ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, nekadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić, te direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i  bivši direktor policije Srpske Darko Ćulum.

Niko od njih trojice nije se danas pojavio na ročištu u Osnovnom sudu Banjaluka iako su bili uredno obaviješteni, niti su opravdali svoje odsustvo, prenosi Glas Srpske.

– Sud donosi rješenje, tužba se smatra povučena – navedeno je u zapisniku sa današnjeg ročišta.

Tužioci, odnosno njihov punomoćnik, ima određen rok da se izjasni na ovo rješenje i eventualno uputi zahtjev za povratak na pređašnje stanje. Nezvanično saznajemo  da to vjerovatno neće učiniti.

Tužba je podnesena u maju 2018. godine, a proširena je u novembru iste godine.

Od Davora Dragičevića tužbom se tražilo da isplati Lukaču, Iliću i Ćulumu po 8.000 KM. Oni su Dragičevića tužili zbog govora koje je u nekoliko navrata držao na Trgu Krajine u Banjaluci, tokom skupova grupe “Pravde za Davida”, u kojima ih je, navodi se, prozvao da su “saučesnici u ubistvu njegovog sina” Davida (21), a koji je stradao u martu 2018. godine.

Izvor: Bl portal

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *