Povodom Dana grada Banjaluka položeni vijenci kod spomenika 12 beba (FOTO)

April 24, 2024, 9:47 am

Kod spomenika 12 beba u Banjaluci položeni su vijenci u okviru proslave Dana grada.

Polaganju vijenaca prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, kao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Položeni vijenci (Foto: RTRS)

Položeni vijenci (Foto: RTRS)

Prethodno su na Spomen-obilježju žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju “Sveti Pantelija” takođe položeni vijenci.

Vijence su položili predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, delegacija grada Banjaluka, te predstavnici gradske Boračke organizacije i Organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

U okviru proslave Dana grada predviđeno je centralno polaganje vijenaca na Spomen-obilježje poginulim borcima NOR-a na Trgu palih boraca.

Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti, u okviru obilježavanja Dana grada predviđene su brojne aktivnosti.

Svečana akademija biće održana u sportskoj dvorani “Borik” u 19 časova. Ključ grada sa Poveljom “Počasni građanin grada Banjaluka” dobiće ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i posthumno general Momir Talić.

Prije akademije, gradonačelnik Draško Stanivuković će u 18 časova, zajedno sa Vučevićem, Dačićem i gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem posjetiti novoizgrađenu školu “Kosovo i Metohija” u naselju Ada.

Dan grada Banjaluka slavi se u znak sjećanja na 22. april 1945. godine kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

RTRS (Foto: RTRS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *