TV K3

android aplikacija

instaliraj

Povećanje plata ili protest? Sindikalci s nestrpljenjem čekaju odgovor ministra zdravlja

Povećanje plata ili protest? Sindikalci s nestrpljenjem čekaju odgovor ministra zdravlja

Iz Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS poručuju da će do kraja ove sedmice čekati da se ministar zdravlja izjasni povodom njihovog zahtjeva za povećanje cijene rada od 145 KM, od 1. oktobra ove godine.

Iz ovog sindikata tražili su i da od 1. marta naredne godine cijena rada bude poovećana za 5 odsto, te za isto toliko krajem 2020. godine.

Upozoravaju da će, ako dobiju negativan odgovor ili ako reakcija iz resornog ministarstva izostane, odmah zakazati sjednicu Glavnog odbora.– Na toj sjednici ćemo odlučiti o daljim koracima i aktivnostima na zaštiti prava i interesa radnika zaposlenih u zdravstvu. To ne  isključuje ni mogućnost izlaska nezadovoljnih radnika na ulice, odnosno obustavu rada u zdravstvenim ustanovama širom Srpske – poručuje predsjednik sindikata Milenko Granulić.

Prema njegovim riječima, plate medicinara povećane su u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji.

– Ne vidim razlog zašto kod nas mora da bude najgora situacija. I u FBiH su zdravstveni radnici nezadovoljni svojim primanjima, a duplo više su plaćeni od svojih kolega u RS. Povećanje plata je jedini način da koliko-toliko zaustavimo sve masovniji odlazak naših medicinara – kaže Granulić.

Srpska info

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.