Potvrđena optužniva protiv Nedeljka Glamočaka

November 24, 2022, 3:33 pm

Osnovni sud Kotor Varoš potvrdio je optužnicu protiv Nedeljka Glamočaka (62), saznaju “Nezavisne novine”.

Kako se navodi u optužnici od 1. januara 2016. do 31. decembra 2019. godine Glamočak je kao predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš, bez odluke Upravnog odbora, omogućio točenje goriva u druga privatna vozila koja nisu bila registrovana na pomenuto udruženje, dok za točenje goriva u ladu od udruženja nije sačinio putne naloge iz koji bi bila vidljiva svrha i opravdanost korištenja vozila, te je kod jednog preduzeća iz Kotor Varoša natočeno i plaćeno gorivo u iznosu od 12.147 KM, na koji način je sebi i trećim licima omogućio pribavljanje imovinske koristi u pomenutom iznosu.

Takođe, od 1. januara 2016. do 31. decembra 2018. godine obavljajući istu funkciju u pomenutom udruženju bez sačinjavanja odluke iz koje bi bila vidljiva svrha i opravdanost plaćanja, iz blagajne udruženja je naložio plaćanje a da to nije opravda vjerodostojnim računima ili drugom vjerodostojnom finansijskom dokumentacijom, na koji način je Glamočak sebi i trećim licima omogućio pribavljanje imovinske koristi od 26.543,50 KM ujedno oštetivši Lovačko udruženje “Uzlomac” Kotor Varoš za naznačeni iznos.

“Dakle, osumnjičeni Nedeljko Glamočak, kao službeno lice iskoristio je svoj službeni položaj i sebi i drugima pribavio imovinsku korist i drugom nanio štetu, a što sve prelazi iznos od 10.000 KM, čime je počinio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”, zaključuje se u optužnici.

Nezavisne.com (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *