TV K3

android aplikacija

instaliraj

Potrošači najviše cijene proizvode iz Njemačke: I dalje najmanje vjeruju kineskim

Potrošači najviše cijene proizvode iz Njemačke: I dalje najmanje vjeruju kineskim

Globalni potrošači najviše cijene proizvode iz Njemačke, a uglavnom su nepoverljivi prema onim kineskim, pokazuje istraživanje kompanije za javno mnjenje “YouGov” i Univerziteta Kembridž.

Više od polovine ispitanika u 23 zemlje pozitivno je ocijenilo njemačke proizvode, a samo šest odsto dodijelilo im je negativnu ocjenu, pokazuju rezultati internet ankete.

Time je Njemačka u istraživanju osvojila 45 bodova. Italija je zauzela drugo mjesto s 38 bodova, a u stopu je prate Velika Britanija i Francuska, obe s po 34 boda. Japan je osvojio 33 boda i bolji je za pet bodova od Južne Koreje.

Kineske je proizvode u prosjeku 44 posto ispitanika ocijenilo negativno, a njih 15 posto pozitivno. Kina se time svrstala na posljednje, 12. mesto u grupi zemalja-proizvođača, s osvojenih neto 29 bodova

Anketirani su potrošači iz zemalja i regija visokog dohotka, uključujući Evropsku uniju, SAD, Australiju i Japan, ali i onih s niskim dohotkom, poput Indije, Meksika, Kine, Nigerije i Južnoafričke Republike.

– Naše istraživanje pokazuje da porijeklo proizvoda i dalje bitno oblikuje njegovu percepciju među potrošačima – zaključio je direktor sektora za marketing “YouGov Germany” Filip Šnajder.

(Novac.hr)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.